Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Raw Food - Levande mat

Årets hittills mest inspirerande bok måste nog vara Pigg och glad med RAW FOOD av danska näringskonsulten Vibeke Amdisen. Köpte den till moderskapet (som har lovordat Raw Food upprepade gånger) när hon fyllde år förra veckan och kunde inte låta bli att bläddrade lite innan presentpappret åkte på, vilket resulterade i att jag knappt ville släppa den ifrån mig. Hade gärna velat lägga vantarna på den här boken själv. Det är inte bara bra tips och hälsosamma recept, utan innehåller en hel del information. Viktig information som egentligen bör finnas i varje hemkunskaps- och biologibok i varenda skola kan man tycka (men det går ju inte att tjäna lika mycket pengar på sunda människor som äter naturligt, nyttigt och framförallt grönt. Och tydligen är det viktigare, än att ta ett stort steg mot en välmående planet full med friska människor, djur och natur...), men får väl trösta mig med att det är allt fler och fler som får upp ögonen över vad vi egentligen stoppar i oss och kallar "mat".


Även om jag inte kallar mig vegetarian, är insnöad på Raw Food och har skippat alla animaliska produkter helt; så är jag antagligen sakta men säkert på väg dit. Mitt kylskåp och frys innehåller sällan kött och de ytterst få gånger om året som det händer så försöker jag se till att det är ekologiskt.

Mindre kött skapar en bättre miljö. Och mindre lidande. Om inte det är anledning nog att ändra sina matvanor, så kan man ju alltid åtminstone tänka på sin egen hälsa.

"Låt maten vara din medicin och medicinen vara din mat"
- Hippokrates


3 kommentarer :

Lovisawallin sa...

Är grymt sugen på att testa lite rawfood själv, det ser oftast ganska tasty ut :D diggar din design förresten, så söt !

Emma Andersson sa...

åhh den lät väldigt intressant! måste grotta ner mig lite på internet o hitta mer fakta om rawfood känner jag :) Grattis i efterskott på namnsdagen! kramar

LadyNight sa...

Lovisawallin:
Visst gör det? Rawfood har ju ofta ganska klara och fina färger, samtidigt som det ser fräscht och naturligt ut. Och tack, kul att du tyckte om min design. Tycker den är lite rörig, men så har jag ju slängt ihop det mesta själv utan att vara särskilt insatt i html-koder och då får man väl ta det som det blir :)


Emma Andersson:
Den är absolut värd en plats i bokhyllan eller i köket. Och kul att du blev nyfiken! Hoppas du hittar massor av roligheter :) Och tack, vännen. Kram!

Skicka en kommentar