Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Nagelbitare

Ja, jag är en gammal nagelbitare. Under min barndom och 2/3 av min tonårstid så bet jag...nej GNAGDE på mina stackars naglar (antagligen beror det på att min uppväxt var ganska stressig). De var korta, otäcka och oftast såriga. Det var hemsk och jag gömde alltid händerna för att jag skämdes så över hur de såg ut. Testade till och med Stopp och Väx, men jag fortsatte likväl att bita, fast det smakade så illa. Sedan någon gång i övre tonåren så var det någon som limmade fast lösnaglar på mina eländiga fingrar. Tänk vad ovant det var, kunde ju knappt ta i saker i början: men bet gjorde jag inte. Det gick ju inte! Hård plast är inte särskilt bitvänligt. Lösnaglarna fick växa med min egen nagel, så tillslut var bara mina egna naglar kvar. Och sedan dess har de varit "normala" och betydligt trevligare. Även om tuggbehovet fortfarande verkar finnas där (tuggar ständigt på tuggummi numera) så har jag klarat mig undan att falla tillbaka. Men ack, så tunna och sköra naglarna var i början! De flisade sig och gick av hela tiden. Min räddning blev det här:


Med flitig användning så funkar den faktiskt och jag har alltid en flaska redo hemma, även om den används mera sällan nu. För det behövs inte längre

Så det är mitt tips. Kändes viktigt att nämna, nu när det dyker upp inlägg med nagellack här på bloggen ibland. Dessutom är det mycket enklare att ha starka och friska naglar när man pysslar, för då har man plötsligt ett extra "verktyg" ;)

5 kommentarer :

Joanna Halvardsson sa...

Hej!
tänkte bara tipsa om att jag just nu kör en tävling där man kan vinna ett valfritt paket namnnappar från namnnappen.se så ta en titt vet ja:)
http://www.domkallarmighannes.com/2013/01/tavling-i-samarbete-med-namnnappense.html#.UQFgZWcypioOm
Om du inte gillar sådana här kommentarer så ber jag om ursäkt och hoppas du får en bra helg:)
kram

Annefia sa...

Själv bet jag inte på naglarna, jag rev av dom i stället, men det har jag tack och lov slutat med för länge sen. Det låter som ett bra medel. Jag har hårda och spröda naglar själv och efter att ha läst hos Cactus är jag lite osäker på om det är just stärkare jag ska ha till dom eller om dom bir ännu sprödare av det, jag velar lite fram och tillbaka.

LadyNight sa...

Annefia:
Gjorde nog det också, nu när jag tänker efter. Både bet och rev. Hua!

Och om dina naglar redan är hårda så behövs nog inte stärkande, det har nog du rätt i. Då behöver de antagligen mest näring och återfuktande. Och det har ju du redan startat med :)

Gabriella sa...

Jag är också f.d. nagelbitare men har lyckats hålla dom långa nu i 2 år. Tyvärr spricker dom ofta i kanterna vilket gör att jag måste fila ner dom. Ska pröva denna tror jag, vart kan man köpa den? :)

LadyNight sa...

Gabriella:
Först och främst: grattis till långa naglar! Vet hur svårt det är att sluta bita på naglarna. Bra jobbat! :)

Jag köpte min nagelstärkare på Kicks, men har även sett den på Åhléns. Så ta en titt där, så ska du nog se att någon av butikerna har den. Kan verkligen rekommendera den! Sedan brukar jag även fuska lite med nagellim. Ibland går det bara inte att undvika sprickor, hur starka naglarna än är. Men är det små sprickor så brukar jag försöka undvika att fila ner dem, utan penslar istället på lite lim bara på kanten vid sprickan (rugga upp ytan lite med filen först bara). Är man försiktig så håller detta tills den skadade delen vuxit ut.

Skicka en kommentar