Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Garnköp - på tiden!

En garntokig individ som inte köper garn? Det måste vara ganska så sällsynt. Säkert farligt onyttigt sällsynt. Och det går ju inte! Kära nån.

Mitt senaste garnköp var i höstas. Två nystan mohair i färger jag inte ens minns. Och mohair är dessutom inte något som jag brukar använda precis, så jag undrar lite nu i efterhand varför de fick följa med hem egentligen. Det var väl ett desperat försök till att hitta något sorts lugn mitt uppe i flytten när allt pyssel var nerpackat i flyttlådor. För garn är verkligen som lugnande för nerverna. Liksom det mer hälsosammare valet. För det är väl ganska så normalt att man inte kan låta bli att le och nästintill spinna som en katt när man får klappa och sniffa på garn. Hur normalt som helst. Faktiskt. Eller hur?!

Och innan dess så var det senaste garnköpet i mars. I mars! Antingen måste jag ha världens bästa kontroll över mitt garninförskaffningsbehov (plus att jag faktiskt redan har ett litet garnförråd i form av ett par stycken backar) eller så visar det tydligt hur oinspirerad jag varit på den senaste tiden. Hua. Det fanns en tid då jag köpte garn för sisådär 200-400kr i månaden. Hela förra året höll sig nog inom den summan.

Men nu såg jag rea på virkgarn i exakt den tjockleken jag alltid har ögonen öppna efter och vips så låg det ett par nystan i den virtuella kundkorgen och whoho(!) i förrgår kom de hem till mig:


Är det inte en vacker syn, så säg? (Dockkläder, here I come)

6 kommentarer :

Anonym sa...

Härliga färger :) Måste fråga var du köpt det för jag letar efter riktigt tunt virkgarn?
/Lina

Eva sa...

Akta om jag var stolt igår när jag var in till Litet Nystan i Sthlm och faktiskt bara köpte de extra nystan jag behövde till sjalen!
Förra gången jag var där skulle jag också köpa till den (köpte bara ett för att testa första gången), 2 nystan för sammanlagt 70:-... HUR 17 kunde det bli så att jag betalade sisådär 300:-???
(Fick syn på en så härlig mössbeskrivning... Och trots att jag nära på aldrig använder mössa köpte jag den och DYRT melerat garn till...)
Snosa och känna och "gosa" med garn är HELT normalt! Inget att söka för alls tycker jag:)

Annefia sa...

Härligt att du kommit i gång igen med att köpa garn. Jag känner igen den där svackan. Jag köpte ETT enda nystan 2012 och jag bloggade inte ens om det. LOL

Fiff sa...

Ja, man måste ju har garn! Det ÄR hälsosamt :-)

LadyNight sa...

Lina:
Hittade det på ratrika.se, en favoritnätbutik som jag varmt kan rekommendera :)


Eva:
Vad skönt att jag inte är ensam om garntokerier :P


Annefia:
Ja, det känns fint. Nu sitter jag här och längtar efter Fabel och Tilda garn, så det blir nog ett besök till en "riktig" garnbutik nästa gång jag är i stan. Att få klappa på garnet innan man köper det är nog det allra bästa LOL

Och det där lät ju heltokigt. Ett enda nystan och så blev det inget bloggande om det? Fast det är ju aldrig försent! ;)


Fiff:
Precis! Tack! :D

Hedvig sa...

Mysigt med garnköp! Och jag håller helt med dig angående mohair. Jag använder det aldrig. Ändå köps det hem då och då... Mystiskt!

Skicka en kommentar