Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Blyertskladd: Rådjursflicka

Satt och tecknade lite häromdagen, för en gång skull. Eller tecknade och tecknade, det blev inget riktigt av det hela... allt stannade liksom av när jag började tänka på färgläggning. Det bara tog STOPP. Så jag fotade och pillade lite i photoshop istället, i brist på annat (tänk om man hade haft en scanner...och kanske en ritplatta, då skulle det kunna hända saker minsann).
FÖRE:
EFTER:
Inte så stor skillnad alls. Men ändå.
(och tack blogspot som saboterar bildkvalitén totalt PNG!)


Varför är det så svårt att ta sig över den där stora muren som heter FÄRG? Eller allt annat som inte är blyerts? Fick mersmak på teckningsfronten och det har jag längtat efter länge. Nu gäller det bara att tänja på lite gränser och hitta nytt fotfäste. Har trots allt mängder av färg hemma, i alla möjliga former. Ska bara...våga.

18 kommentarer :

Anonym sa...

Du är inte ensam med det problemet. Jag är likadan. Varje gång jag tecknar så tar det alltid stopp vid färgläggningen för jag vill inte riskera att förstöra en teckning jag blev nöjd med. =P

Slutligen vill jag också säga att din teckning var jättefin! :D

Sofia sa...

Det var jag som skrev förra kommentaren, råkade trycka på Anonym och sedan publicera kommentaren så snabbt att jag inte tänkte på det. Ber om ursäkt för det. =)

Annefia sa...

Tycker hon blev jättefin!

Synd bara att vi inte bor närmare för jag har en scanner som inte är kompatibel med min nya dator och bara står och skräpar.

Annefia sa...

Hm...Kom just på, vad tror du om nån form av akvarellpennor eller "blyerts fast färg"-pennor? Då kan du ju teckna med pennorna och då blir det inte lika läskigt som att måla.

SUADDA sa...

Vad fint du ritar! =) Själv ritade jag också mycket i yngre dar och älskade just blyerts....går ju att göra så mycket fina skuggor och nyanser med en och samma penna!
KRAM!

Hedvig sa...

Wow! Önskar jag kunde teckna...

moderskapet sa...

skickar dig massor med våga känslor
från moderskapet

Elin sa...

Åh, vad fin!! Mer teckningar, säger jag bara!

Och vad det gäller färgen så har jag varit precis precis likadan. Har ju givit upp totalt att rita för en tid bara för att färgen tog kol på lusten. Men nu, efter mycket övning, börjar den sakta men säkert kännas som mitt element. För det är ju jättekul!! Så mitt tips är att skaffa ett ljusbord (då förstör du inte en enda teckning utan kan prova hur mycket du vill) och börja med pennor med givna färger - som färgpennor så du lär dig hur färger funkar ihop. Ja, du kan ju gärna börja med penslar direkt också (det är underbart!) men själv var jag livrädd för det :)

Hoppas du tecknar vidare.

Och förresten tack för kommentaren i bloggen! Blir alltid himla glad för sånt - och då är det ju bra att lite glädje kan smitta av sig från bilderna också!

Nettan sa...

Vilken vacker teckning! Hennes ansiktsuttryck är underbart...
Tror du fick himla fina råd här ovan ang ljusbord och möjligheter att testa. Själv använder jag billighetsprincipen (håller teckningen mot ett fönster och ritar av så jag får en kopia att leka med... =))
Prova att börja med diskreta färger, våga testa och var inte för hård mot dig själv... =D
Du är sååå duktig!

LadyNight sa...

Sofia: Precis så känner jag också...vill ju inte förstöra något. Blyerts kan man sudda, men färg är ungefär lika med ingen återvändo :P

Annefia: Tack! Ja, den där scannern hade jag gärna lånat/köpt om vi inte hade bott så långt ifrån. Fast den kanske inte hade varit kompatibel med min dator heller? Vad är det för märke? (och akvarellpennor är nog en dunderbra idé).

Suadda: Tack så mycket! Och ja, blyerts lär alltid förbli favoriten :)

Hedvig: Vet du, så känner jag också. Fortfarande. Det gäller nog bara att öva och öva. Kanske man en dag kan tänka "Hey! Jag KAN ju det här". Men du "målar" ju vackra spetssjalar istället. Det har jag inte ens vågat mig på :P

Elin: Vad skönt att veta att jag inte är ensam om min färgnoja! Och tack för dina uppmuntrande ord :) Det konstiga är att jag ALLTID höll på med färg när jag var yngre, men nu på "äldre dagar" så verkar det så svårt. Men du har nog rätt...övning!

Nettan: Tack för dina snälla ord. Känner mig verkligen taggad nu efter alla fina råd. Och billighetsprincipen är verkligen underskattad :P

Annefia sa...

Det är en HP så det är inget konstigt med den, den är bara inte kompatibel med Windows7 som jag har nu för tiden. Om du nån gång skulle ha vägarna förbi skulle du gärna FÅ den. Jag tycker inte om att slänga fungerande saker.

Emilie Winberg sa...

Åh, wow! Va fint du målar, älskar stilen och kreativiteten.

Maja sa...

Jättefin teckning! Du är ju jätte duktig! :O :)
kram
Maja

LadyNight sa...

Annefia: Jag har faktiskt ingen aning vad HP står för. Heh. Kära nån...och jag som trodde att jag var teknisk :P

Emilie Winberg: Tack! :D

Maja: Tack, vad kul att du tycker det. "Jätteduktig" vet jag inte, men hoppas jag blir det en dag... :)

Annefia sa...

HP = Hewlett-Packard = företag som tillverkar datorer mm. Dom är stora, kända och anses ha bra kvalitet.

LadyNight sa...

Annefia: Åh, men det namnet känner jag nog igen. Har Windows XP Professional, tror du det skulle funka?

Men. Dock finns det nog ingen större chans att jag har vägarna förbi...är inte ute och reser så mycket (man är ganska "hemmakär" när man har socialfobi). Kanske har en bekant som skulle kunna åka förbi, om det skulle funka? Men som sagt, kanske. Och klart jag skulle betala för den!

Johanna sa...

Vilken trevlig blogg jag hamnat in på! Jag måste säga att jag vet precis vad du menar med blyerts vs. färg. Själv har jag nästan fastnat på blyerts och tusch tills dess att jag tvingade mig själv att köpa lite akryler - det är en konst i sig att arbeta med färger och inte bara skuggor!

LadyNight sa...

Johanna: Ja, det är verkligen en stor skillnad mellan blyerts och färg. Och samtidigt så använder man sig av ungefär samma teknik. Skuggningar blir färgskiftningar istället...fast lite mer heltäckande. Man inbillar sig nog att steget är svårare att ta, än det egentligen är. Men sedan ät det ju en helt annan mark att beträda också.

Kul att du hittade hit :)

Skicka en kommentar