Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Nytt på bokfronten: Knit This Doll!

Efter en ovanligt lång leveranstid (13 dagar) så kom äntligen lite böcker som jag beställt från Adlibris. Två stickböcker och en virkbok; alla i amigurumins tecken. The Big Book of Knitted Monsters av Rebecca Danger, Knit This Doll! av Nicki Moulton och så sist Virka Glada Amigurumis av Mia Bengtsson. Den sistnämnda var jag faktiskt lite osäker på om jag ens skulle köpa, eftersom inget av mönstren tilltalade mig något vidare (men eftersom det verkar vara Mias sista amigurumibok, så slank den med ändå). Knit This Doll! var definitivt den bok jag såg fram emot mest och den gjorde mig inte besviken för fem öre.

Knit This Doll! är precis som titeln avslöjar; stickade dockor. Men det finns inga rakt av färdiga mönster på dockorna som finns på bilderna, utan ett basmönster för en dockkropp och massa småmönster var för sig (däremot står det vilka sidor man kan hitta dockans olika delar, ifall man vill göra en likadan). Olika händer, skor, kläder, frisyrer, ansikten, väskor och andra accessoarer. Det är bara att välja och sätta ihop ett eget mönster efter önskemål! I början är det en stickbeskrivning med tydliga bilder för dockans basdelar, sedan fortsätter det med alla delmönster och mängder med bilder för inspiration. Det finns en lista med förklaringar på alla förkortningar och i slutet finns det till och med tomma rutmönster, samt sidor där man kan anteckna själv. Vill du göra en Faun? No worries! Det finns mönster och idéer på flera olika humanoider (människogestalt med t.ex ett djurhuvud) så möjligheterna är många. Här kommer lite glimtar av bokens innehåll:

Det enda påtagligt negativa jag kan säga om boken nu innan jag börjat sticka något ur den, är att jag hade föredragit att den var inbunden istället för häftad. Då hade boken blivit mer stabil att ha i knät/på bordet/golvet och dessutom hållit sig i ett fint skick en längre tid. Men hey! Man kan inte få allt.

5 kommentarer :

Amigurumiwoman sa...

Otroligt häftig bok!! Hoppas du blir lika nöjd när du får börja sticka ur den. Måste säga att jag nästan har mött min överkvinna när det gäller påbörjade projekt! Du har mycket på gång tjejen!! Visst är det härligt.
Kram

SUADDA sa...

Wow vilken bra bok det verkar vara den där "Knit this doll"! Blir riktigt sugen!

Hoppas få se något du gör ur den! =)

Emilie Winberg sa...

Roligt med böcker!!

Hedvig sa...

Åh, dockan med rosa hår! <3

LadyNight sa...

Amigurumiwoman: Ja, jag hoppas också att den positiva känslan över boken håller i sig när man väl börjar sticka något ur den. Får hålla tummarna! Och haha, jo jag har miljoner projekt på G, men lyckas sällan slutföra dem. Fast iof...det betyder ju att man alltid har något att sysselsätta sig med!

Suadda: När jag väl börjar sticka något ur den så lovar jag att det hamnar på bloggen :)

Emilie Winberg: Visst är det!

Hedvig: Finns två dockor med rosa hår på bild, men jag gissar att du menar hon som har håret i fläta, bär en mössa och en söt liten väska? Visst ser hon charmig ut? :)

Skicka en kommentar