Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Projekt Balkong - Uppdatering

Hamnade lite på efterkälke med balkongbloggandet pga magsjuka förra veckan,
så här kommer flera "uppdateringar" på en och samma gång. Andra omgången rosenbönor har klarat sig riktigt fint (tack och lov) och bor nu på balkongen på heltid. De som hamnade i kruka var inne en del i början och har fått en väldigt fart i sin växtlighet. Klättrar friskt uppåt. De som bor i blomlådan fick vara ute en hel del ända från att bönan hamnade i jorden och har mycket starkare och kraftigare blad, men är inte lika snabba med att klättra uppåt. Intressant sånt där, att några timmar hit och dit utomhus kan göra sån skillnad. Båda gängen är i alla fall riktigt törstiga och kräver vatten varje dag. Djungelgurkan verkar däremot ha stannat i växten helt och uppför sig lite avigt. Känns väldigt onödigt med ett så stort växtstöd till dem, funderar på att byta ut det mot lite grönklädd ståltråd istället. Ska ju få plats med mer saker i det där lilla "växthuset". Rosenbönorna har fått flytta ut direkt på balkonggolvet nu, så det är dags att fylla på med något mer. Tomater kanske?


Har mer frön som ska ner i jord. Mangold och spenat väntar otåligt på att jag ska fixa en boplats till dem. Hoppas det blir av, det börjar bli lite ont om tid nu känns det som. Annars får de vänta tills nästa år och ersättas av blommor istället.

3 kommentarer :

Lisen Elisabeth sa...

Men ååh så mysigt! Att ha lite växande grönt kan göra så mycket för välbefinnandet tycker jag. Gillar att du satt datum på bilderna tänk vad fort det kan gå när det väl börjat växa!

LadyNight sa...

Lisen Elisabeth:
Ja, det gör verkligen en hel del. Det är så mycket lättare att slappna av med en liten bit av naturen så nära inpå, så det har verkligen en lugnande effekt på både nerver och sinne. Och visst går det fort! Är lika fascinerad varje gång våren och sommaren kommer och det gröna livet ute nästan skjuter upp som kanonkulor. Det är riktigt häftigt :)

Annefia sa...

Så kul att se hur det går på balkongen! Jag hade tänkt visa min balkong i fredgas men då låg ju bloggen nere så det får bli lite senare.

Skicka en kommentar