Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Rosenbönor #2

Uppdatering på Rosenbönorna:
Satte dit två stycken bambupinnar som stöd och det tycktes uppskattas. Tanken var att de skulle fortsätta klättra på balkongräcket...och det har de precis börjat göra, som bilden ovan visar. Duktig växt! Nästa år ska jag försöka skaffa både större kruka och något mer ordentligt som de kan klättra på. Men just nu väntar jag på att det ska dyka upp blommor... *håller tummarna*

4 kommentarer :

Annefia sa...

Så kul att se dina bönor! Dom ser ut att må riktigt bra.

Hos mig har dom första bönorna kommit nu så dom ska jag festa på i morgon. Jag sådde ju mina plantor några veckor före dig.

moderskapet sa...

Underbart, lycka till med din fina växt.
Kram kram

LadyNight sa...

Annefia: Ja, dom HAR mått riktigt bra. Men det verkar som om något smått anfallit några av bladen. De har torkat vid kanterna och fått små underliga torra prickar här och där :(

För övrigt så fick jag syn på små blom/bön-knoppgrejer för två dagar sedan och håller nu tummarna för dem.


Moderskapet: Tack! Kram

Annefia sa...

Så synd! Jag gav bönor till en granne med och hon har nog fått nått elände på ALLA sina balkongplantor för dom är gula och fula och eländiga (hon har alltså vattnat dom som man ska)

Om det bara är enstaka blad med ohyra kan du börja med att plocka bort dom annars kan du testa att duscha bladen (inte blommorna) med såpvatten eller såpsprit utblandat i vatten (det senare köper man på apotek) Vissa växter gillar inte såpvatten eller såpsprit men jag har aldrig testa på rosenbönorna dock så jag vet inte hur dom reagerar.

Skicka en kommentar