Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Desirées dop och babyconverse

Igår var en bra dag. Igår var jag någonstans i närheten av Halmstad och bevittnade sötaste tösen när hon döptes. Lilla 6 månaders Desirée. Försökte fota hela händelsen så gott jag kunde, men önskar innerligt att jag hade en bättre kamera (spara spara spara). Det var så kul att få träffa T igen och äntligen få se hennes lilla dotter irl. Tiden går fort och poff så försvinner över ett år liksom. Men nu lyckades jag fånga både T och hennes C på bild minsann. Och lilla Desirée såklart. Fin liten familj :)

Och självklart blev min gåva något handarbetat (klirret i kassan är inte på topp). Det var en liten kamp innan jag blev nöjd med över vad det skulle bli. Först började jag frivirka på en kanin, men tyckte inte om garnet. Övergav kaninen för att påbörja en skallra i gammelrosa och lyckades rätt bra med själva "skallret" och bollen, men sedan blev jag fundersam över om den kanske blev för stor. Så det blev inget handtag på skallran, utan jag satte igång med att virka ett par babyconverse istället. Det stod att de skulle bli 11,5 cm i mönsterbeskrivningen och trots att jag använde det rekommenderade garnet så blev sulan bara 8,5 cm. Jahopp, tänkte jag och lade till ett extra varv. Kom upp till 9cm och kände mig fortfarande inte nöjd, så jag ökade även maskor i sista varvet och fick tillslut ca 10cm. Det visade sig också att jag fick öka rader och maskor på resten av skon för att det skulle stämma i slutändan (Kanske virkar jag för hårt? Kan det vara det som är problemet?). Nåja...Lördagens kväll och natt försvann iaf och snörningen fixade jag i bilen på väg till kyrkan (hade tur och kunde åka dit med T's mamma). Hann också fota skorna lite snabbt i bilen:
Efteråt blev det fika i en hyrd lokal, samt lite mingel och ytterligare fototillfällen. Sedan avslutades allt med presentöppning. Och utöver T, så fick jag även träffa lite andra trevliga ansikten som jag kände igen. Och allt gick bra, trots allt folk. Bättre än bra faktiskt :)Dock slocknade jag som en sönderslagen lampa så fort jag kom hem. En heldag bland folk tar slut på energin snabbt som attan, speciellt när man inte är van vid det hela. Men det var välförtjänt sömn, måste jag påpeka (eftersom föregående natt endast innehöll 40 minuters vila) så det kändes helt okej trots att klockan inte ens var 19.00 :P

15 kommentarer :

Nettan sa...

Vilken jätte fin present! Skorna blev verkligen jätte fina, och de är ju så sjukt söta i den pytte storleken ♥
Väl förtjänt sömn =D

Annefia sa...

Så söta dom blev!

Fiff sa...

Så coola de blev! Tänk, att det blev bra till slut :-) Jag har också haft en extremt trevlig dag, som slutade med att jag var sjukt trött o däckade hårt i sängen :-) Träffade min kära kompis som jag inte har sett på fem år! Oj, så mycket minnen och känslor. Härligt!
Men det hade nästan räckt med den mängden utspitt på en månad :-) Kram

Converse skor sa...

Hah!
Det där var tamejattans riktigt söta och gulliga Converse skor, det gillar jag!

Fru Bäver sa...

Jättesöta skor, perfekt present!

Sanna sa...

Helt underbara små skor! =)

Kraaaaam
Sanna

Susann sa...

Å va fina dom var :)
Ha en fin kväll
kram

Caroline sa...

De här är helt bedårande!
Om jag kunde virka skulle jag ge såna till min lilla brorsdotter, galet söta ju =)

Emilie Winberg sa...

Ja visst är det härligt, men vad ska man hitta på med allt garn nu då,haha?

Wha! Jag har försökt virka dom där små skorna till min vän som just fått bebis, men jag lyckas bara inte. Dina blev super fina ju!

LadyNight sa...

Nettan: Tack :) Ja, jag har ju velat göra ett par miniconverse ett bra tag nu, så det gällde ju att passa på när jag hade en vettig anledning :P

Annefia: Tack! Tror du inte man kan ta tunnare garn och göra ett par till en bjd kanske? Skulle nog bli gulligt. Fast iof...då bör man väl ha en bjd först. Heh.

Fiff: Ja, jag blev så glad att skorna HANN bli klara. I sista minuten och allt. Och visst är det härligt med sådana dagar...även om jag håller med att det gärna får vara lite mer utspritt :P

Converse skor: Tack, kul att du tyckte om mina små miniskor :)

Fru Bäver: Tack! :)

Sanna: Ja, jag kunde inte låta bli att göra ett par! Ursöta. Även om jag gjorde några småfel här och där. Men man lär sig så länge man...pysslar :P

Susann: Tack :)

Caroline: Om din brorsdotter inte hunnit växa för mycket, så kan vi ju göra ett byte? Ett par virkade converse mot en liten teckning? I trade handmade! Om du är intresserad. Och lillens fossingar är småsmå fortfarande.

Emilie Winberg: Mina skor tog flera upprepade försök innan jag fick "koll" på det hela och kunde virka ett helt par. Har flera sulor i olika storlekar nu som blev över :P Så ge inte upp! Man lär sig genom misslyckanden och nya tag :)

Emilie Winberg sa...

Ja, för jag kör fast redan i början av sulan! Men då vet jag att det inte bara var jag som inte fixa den på första försöket ^^

Caroline sa...

Hm, hur stora är bebisfötter när de är snart 8 månader? Min brorsdotter är den enda bebis jag känner och jag träffar henne sällan eftersom de bor i Göteborg och jag i Skåne, så jag har ingen aning om hur stora fötter hon har, haha!
Men jag byter gärna grejer om du tror att skorna skulle passa =)

Hedvig sa...

Så söta babyconverse! :)

LadyNight sa...

Caroline: Attans, jag misstänker att skorna blir för små för tösen om hon redan är 8 månader. Hade vi gått bakåt i tiden sisådär 3 månader, så hade de nog passat perfekt.

...du råkar inte ha någon tidsmaskin? :P

Annars får vi väl vänta tills hon får ett syskon ^^


Hedvig: Tack! :)

Caroline sa...

Haha, tusan då, jag får jobba på en tidsmaskin helt enkelt!

Skicka en kommentar