Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Åtta punkter om mig

Fick en utmaning för några dagar sedan av Fialand. Utmaningen går ut på att skriva 8 saker om sig själv och sedan skicka vidare till 8 andra bloggare. Så...ska se om jag kan komma på något av intresse och inte bara skrap på ytan:

* När jag var 10-12 år så lärde jag mig dansa bugg (2 terminer). Tyvärr bestod vår lilla dansgrupp av mer tjejer än killar och eftersom jag var längst av tjejerna så fick jag dansa som "kille". Vilket betyder att jag än idag måste "föra" och kan inte bli "förd". Vilket egentligen inte gör så mycket, då jag föredrar att dansa själv och undviker tvåmansdans. Men ändå. Man vill ju ha möjligheten.

* Sommaren 2003 och 2005 var jag och en barndomsvän i Skåne för att hjälpa till bakom inspelningen av några Bregottreklamfilmer. Vi bar bl.a sandsäckar, fällde upp stolar och tält, fixade fika för filmteamet, tränade kalvar + lite annat smått och gott. Det var både slitsamt, intressant och framförallt väldigt roligt.

* Tror nog att alla jag känner irl har uppfattat vid det här laget att jag älskar svamp. ÄLSKAR. När jag var yngre så önskade jag mig pasta och svampsås varje gång jag fyllde år. För då fanns det inget godare än mammas svampsås. Nu har jag så gott som lärt mig att laga den där svampsåsen själv. Och det är så GOTT.

* Ungefär Juni 2007 så började jag sticka och virka, tack vare vännen L. Innan dess hade jag bara stickat räta maskor i högstadiet och virkat luftmaskor en sommar i sthlm. L lärde mig avig maska, omslag, patent och resår m.m. Och T norpade två av min första stickade mössor och ANVÄNDE dem faktiskt (tokiga goa vän!), trots deras "skick" :P Sedan lånade jag stick- och virkböcker på Kinnas bibliotek för vidare lärdom. Jag fastnade totalt och på den vägen har det fortsatt, som ni förstår.

* Jag får lättare sympati för djur än för människor. När jag hör om alla naturkatastrofer m.m. som utspelar sig runt om i världen, tänker jag först på alla försvarslösa husdjur och oroar mig mest över dem.

* Är högerhänt, men äter som en vänsterhänt. Ingen aning varför. Dagis- och skolpersonal försökte ändra på detta när jag var liten, men jag förstod aldrig riktigt varför. Det funkar hur bra som helst och ser inte alls konstigt ut. Men det klart, bara det att man inte följer standard är ju nästan...kriminellt.

* På tal om kriminellt: igår var jag halvtomhalvt vittne till ett rån.Var på väg till närbutiken och mötte två springande svartklädda figurer med maskerade ansikten. Den första (som var längre) bar en vit påse och den andra (som var kortare) sprang lite på efterkälken och verkade inte riktigt vara i lika bra form som sin rånarkompis. Självklart så förstod jag inte riktigt vad som pågick innan jag kom in i butiken och fick syn på en uppsliten kassa och en skrämd kassörska (väldigt trevlig och go tjej dessutom). Sedan fick jag vänta där ca 10 min på Securitas/Polisen(10min!) som anlände med hur många bilar som helst, sladdade och allt. Ja, det var väldigt dramatiskt må jag säga...10 min för sent. Nåväl, jag fick peka ut i vilken riktning rånarna hade sprungit (nästan hälften av bilarna försvann åt det hållet i full fart) och sedan försöka förklara signalement till en Securitaskvinna som antecknade allt. Två gånger om. Sedan fick jag gå hem. Samma väg jag kom på. Samma väg jag mötte rånarna på. De hade så gott som sprungit förbi mitt hus 10 min innan.

* Jag samlar i smyg på äldre My little ponys. Favoriterna är Summer Wing Ponies och Windy Wings Ponies från 1987-1989. Och såklart Petite Ponies, eftersom jag är tokig i miniatyrer. Men hysch hysch, ingen vet om detta. Inte ens jag har full koll. Den lilla samlingen gömmer sig i en låda för att det inte finns plats i lägenheten. Förutom Whirly som står ovanpå min bokhylla <3>

Sådärja! Det tog faktiskt lite tid att komma på något annat än "jag är galen i blåfärg". Och det blev en hel del text också (tjoho för er som orkade läsa allt). Nu tänker jag skicka vidare utmaningen (självklart är det inget tvång att anta utmaningen) till följande bloggar:

*Fiffel & Tråd
*Pysselstugan
*Pysselmajorna
*Khyote / Skogens Vaja
*Garngrynet
*Crochetra
*Emma och Kiwi
*Suaddas Amigurumi


8 kommentarer :

Linn sa...

nej men! man får väl ta o tacka för awarden=) hihi

Linn sa...

eller ja, utmaningen*, sorry;)

Fiff sa...

Det var kul att läsa, och lite dramatiskt också :-) Tackar för utmaningen, den ska jag nog kunna anta! Får klura på det... Kram!

Therese sa...

Utmaning antagen!

Annefia sa...

Vad läskigt med rånet!

Mycket kul och intressanta saker i övrigt. Även jag ÄLSKAR svamp (att plocka den också men det kan jag inte längre sen jag blev sjuk) Har du testat svart trumpetsvamp? Mamma hittade MASSOR i höstas och den är smakar typ svamp upphöjt till 2. LOL

Cecilia sa...

Oj vad roligt :) Jag är också högerhänt men äter som en vänsterhänt!

Vad mycket roliga saker du delade med dig av, läskigt med rånet! Jag hade blivit asrädd och inte vågat gå hem utan poliseskort! Hoppas att dom fick fast dom!

Susann sa...

Va kul att läsa, alltid roligt att få veta mera :)
Ha en fin dag
kram

Pysselmajorna sa...

Hej skoj, inte rånet då förståss. Men jag tar på mig utmaningen, ska klura lite vad jag ska skriva :)

Skicka en kommentar