Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Bortglömt pyssel: Dockkläder

Jag har glömt av att visa en bit av mitt pysslande. Vet inte varför det inte har dykt upp här i bloggen innan. Men jag syr ju dockkläder ibland också (försöker iaf). Mer sällan än ofta, men det händer! Så här kommer en dålig mobilbild som bevis:

Dock är kläderna inte särskilt användbara (kanske är därför de blivit bortglömda). Mer vackert för ögat, än lekvänliga. Men att göra lekvänliga dockkläder när man inte känner några barn i passande ålder...det är ju ändå ganska så meningslöst. Tror det är tillåtet att köra på "utseende" före "funktion" då ;)

Skulle gärna vilja designa och sy riktiga kläder någon gång, men tills dess så kan man säga att jag tränar i mindre skala så länge.

(...eller så gillar jag miniatyrer så mycket, att jag helt enkelt stannar där)

12 kommentarer :

Fiff sa...

Jag vet! Det är jättebra att öva sig genom att sy dockkläder! Det gjorde jag ett tag också. Man lär sig ganska mycket faktiskt :-) Men nu har jag nog glömt det igen ;-) hihi

Annefia sa...

Vad kul att få se lite dockkläder du sytt! Ska försöka komma mig för att visa mera av mina. Och dockkläder BEHÖVER inte vara lekvänliga eller till barn, det är en konstform med miniatyrkläder lika väl som all annan kreativ hobby och har inget med leksaker att göra. Det finns många professionella sömmerskor som syr dockkläder som hobby. (jag antar att dockor är lättare kunder att behag. LOL)

Förövrigt tror jag du BEHÖVER en BJD! LOL (Det finns några små som kan ha Barbiekläder med)

Pysselmajorna sa...

Vad fint!! Då är det ju som i verkliga livet alla käder e ju inte praktiska med de e fina :) Och dina dock kläder är fina :)

Geisli18 sa...

sjukt gryma dockkläder :)

Hedvig sa...

Wow! Är så imponerad av folk som har tålamod att sy dockkläder! Jag skulle nog bli galen av att allt är så smått... :)

Sofia sa...

Svar: Tack så mycket! :D

Vilka fina dockkläder!

SUADDA sa...

Tack för välkomnandet tillbaka!
Hoppas allt är fint med dig! Ser att du är i farten -fint!
Kram!

Anonym sa...

Ack! äntligen hittade jag vad jag letade efter. Ibland tar det så mycket arbete att hitta ens lilla användbar uppgift.

LadyNight sa...

Fiff: Det kanske är lite som html-koder...man måste öva upp sig och läsa på, innan man fattar något igen :P

Annefia: Ja, det vore roligt att få se mer av dina dockkläder! Ser fram emot det :) Och javisst, det är ju en konstform i miniatyr! Får minsann tänka på det viset istället.

Förövrigt tror jag att DU HAR RÄTT. Jag behöver definitivt en BJD! Men det får bli när besöken hos veterinären har minskat och ekonomin är bättre. Det vill säga...det får förbli en dröm så länge. Heh.

Pysselmajorna: Tack :) Och ja, det är ju sant. Alla kläder är ju inte praktiska. Faktiskt finns det mycket kläder som är rejält opraktiska till och med :P

Geisli18: Tack så mycket, kul att du tyckte det :)

Hedvig: Och jag älskar smått! Alla små detaljer man kan pilla på, tycker det är underbart. Sedan så blir man oftast färdig med små ting fortare, till skillnad från större ting och det är ju inte helt fel det heller :P

Sofia: Tack :)

Annefia sa...

Åh nej, håller du på med veterinärbesök och sånt jobbigt? Det går ju ABSOLUT före! Hoppas bara besöken slutar lyckligt!

Luna D Sign sa...

De var en cool outfit!
Kram Malin

Lubbsen sa...

Jag kan se ditt inlägg om miniknappar på blogger men det verkar som om det har försvunnit på själva bloggen. Mitt inlägg som jag la ut igår verkar också ha försvunnit. Jag blev så nyfiken på knapparna, det lilla jag kan se på blogger så verkar du vilja bli av med lite. Jag är intresserad.
Kram

Skicka en kommentar