Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Försöker hitta inspiration...

Gårdagens sysselsättning: Virkade på en figur och bläddrade samtidigt i en mapp med gamla teckningar (med några år på nacken). Saknar mina pennor. Pennorna verkar inte sakna mig. Typiskt.


Vad gör ni när ni saknar energi och inspiration?

10 kommentarer :

Nettan sa...

Vilken vacker bild, trots all sorg i den... Hoppas dina pennor kommer hem från vart de nu är snart, för det vore roligt att se mer av dina teckningar =)

När jag försöker hitta inspiration brukar det mest bli att jag står och stirrar på saker... kan vara vad som helst; bokhyllan, ett tomt ark papper, mina lådor med nystan. När inspirationen sen kommer brukar den oftast vara triggad av något mönster jag sett, eller färger i en viss kombination, eller ord som av någon anledning fastnat i minnet. Ofta sammanfaller det också med att jag borstar tänderna... hmmm... alltså borde jag kanske börja med att borsta tänderna när jag saknar inspiration!! =D
Önskar dig en underbar vecka ♥

moderskapet sa...

Långa promenader kan ge energi och idèer...

Pia sa...

Inspiration är inte lätt att hitta, alla har vi nog våra egna knep. Jag bläddrar bland alla er bloggare som jag följer och även era följare för att hitta nån liten ide. Kolla ofta på Ravelry mm
Ibland kan det bara komma när man städar bland sina garner.
Underbar teckning, varför tecknar du inte mer och därigenom få ideér.
Lycka till i ditt sökande =O)

moderskapet sa...

skickar här en STOR KRAM för mer energi...håller tummarna att våren och solen ska ge dig inspiration till att teckna och måla igen.

Cecilia sa...

Åh vad fin amigurumi du håller på med :) Ska bli kul att se det färdiga resultatet!

Jaa, vad gör man egentligen? Jag tror det är väldigt individuellt, för min del är det mer att min hjärna typ blockar min inspiration när det gäller teckning å säger att jag inte kan och att det jag tecknar inte duger. Jag tror man får försöka ge sig på det utan att ha dom där elaka rösterna i huvvet, försöka ignorera dom. Leka med färgerna som ett litet barn.
För inspiration kan man kolla in duktiga konstnärers bloggar eller på deviantart. Ta en promenad, se en vacker film eller läsa en bok/lyssna på en bra låt och försöka sig på att illustrera.

Cecilia sa...

Jag tycker förresten att teckningen är superfin och att det är synd att du inte tecknar längre :)

Ale-Ale-Alejandro sa...

Jag skriver ändå, som ett stort FU till den icke-existerande inspirationen ;)
Låter orden komma till mig även om de inte vill. Annars kan man ju leta intryck, åka till stan, gå ut och kolla på människor osv osv :)

Cecilia sa...

S: Tack snälla :) Jag var alldeles full med positiv energi (fast helt utpumpad) idag när jag kom hem. Kul att möta så mycket människor som alla brinner för något speciellt intresse :)

LadyNight sa...

Nettan: Tack för de uppmuntrande orden :) Kul att få reda på hur du finner idéer och inspiration! Och funkar inte tandborstningen för inspirationen, ja då har du åtminstone fått extra rena tänder iaf :P

Pia: Ja, att bläddra bland andra pysselbloggare brukar ofta ge fina idéer, det håller jag med om. Tack för dina ord! Ska försöka att teckna mer. Vem vet, kanske det funkar :)

Cecilia: Det där känner jag igen...den där lilla rösten som säger att det man tecknar inte är bra nog. Det gäller väl att öva antar jag. Både på teckning och att ignorera de där elaka rösterna. Tack för inspirationstipsen!

Alejandro: Jag tror din inspiration har förklätt sig till något annat, så du inte känner igen den. För när du skriver...ja, du KAN skriva. Det säger en hel del :P

Emilie Winberg sa...

GIllar verkligen din tecknings stil. Tack för att du kikat in hos mig och alla fina kommentarer :) Jag brukar bli inspirerad när jag googlar bilder på saker jag gillar, när jag lyssnar på viss musik kan jag få in ett flow av inspiration.

Skicka en kommentar