Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Virkad kanin och Hopscotch Puzzle

Förra helgen så blev det en liten trevlig sammankomst hemma hos moderskapet. Det blev mumsiga pepparkakor med mandel, god mat, efterrätt, vin, julklappar och mycket socialt (åtminstone enligt min räkning, osocial som jag är). Vid varje jul så brukar nämligen moderskapet och jag träffa min faster och hennes man någon gång under mellandagarna och fira "en andra jul" tillsammans. Den här gången blev det lite försenat pga förkylningar/influenser hit och dit, så vi hade en februari-jul istället. Vilket inte var helt fel, den värsta julstressen var borta så vi (jag) kunde slappna av mer. Nåja, nog om det. Nu till pysslet:

Den här gula kaninen bor numera i Göteborg hos min faster:


Jag fick bland annat garn och mängder med muffinsformar, samt det här:


Weiii! Har letat efter detta ett bra tag (tack tack tack). Blir helt perfekt när man ska spänna upp något stickat/virkat som ska torka, det är bara att nåla upp direkt på skumgummiplasten. Har nyligen lärt mig att hela processen kallas blocka (nåla upp, spreja med vatten, låt torka, ta loss). Hoppa-hage-pusslet finns att köpa på Biltema, för er som är intresserade.

11 kommentarer :

Emma sa...

Tack för tipset! Ska på Biltema och inhandla en sådan^^

LadyNight sa...

Emma: Kul att tipset kom till användning :)

ÄNGLASTINA sa...

Så jättesöt kanin.

Cecilia sa...

Tack för kommentaren i min blogg! Jag blev verkligen glad och det motiverar mig så det blir mindre läskigt att fatta pennan nästa gång :)

Åh vad fin kanin! Älskar att den har skor på sig! Hur gör du de rosiga kinderna?

Virkningsverksta'n sa...

Åhh kaninen var verkligen jättesöt!!

Alexandra Alexandersson sa...

Sv: Enda nackdelen med fantasy är väl i sådana fall att de ofta tar lång tid att samla på sig ;) hehe

Fiff sa...

Åh, så skoj att du vill ha bilden här! Nu blev jag jätteglad :-) Och det där med en återbruks-blogg, det är faktiskt en väldigt bra idé, så bra så jag känner att det faktiskt måste finnas en sån blogg. Får verkligen fundera vidare på det. För det skulle ju verkligen passa perfekt i retgarnsblues-formatet. Väldigt bra tips, tack för det! Ifall det blir av så hänger du väl på..? Kram

Cecilia sa...

Ah vad smart! Ska absolut prova det nångång! Känns som att färgpennor kanske håller bättre? Smink känns som att det kan tvättas bort med lite vatten bara..

Cecilia sa...

Svar: Jag har tänkt prova antingen ögonskugga eller penna idag :)

Cecilia sa...

Hon blev lite räv-ig, men det kanske är den kvinnliga listen som lyser igenom?
Jag körde på penna, hade inga rosiga ögonskuggor utan mest grått och brunt å sånt >_< Men han blivit superinspirerad av det här å tänker på alla möjligheter man får när man kan rita på gubbarna också :D
Leona är jättefint! Och lite lejon-igt också! Tack för förslaget :)

Pia sa...

Tack för tipset om "hagen". Har haft likvärdigt till barnen när de var små, men man är snabb att ge bort en del saker. Ska till stan i morgon så en sväng till Biltema blir det absolut, tack =O)

Skicka en kommentar