Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Projekt Balkong - Uppdatering

Det var ett tag sedan som jag visade balkongen nu. Rosenbönorna har växt på ordentligt och det har blivit betydligt mer blommor jämfört med förra gången. Har plockat bort flera stora gula löv, vilket var väldigt trist, men så såg det friskare ut efteråt. Finns några till jag skulle vilja ta bort (ja, vill och vill, såklart jag inte vill, men det skulle behövas). Har även gjort 4 stycken hål i botten av blomlådan, så inga mer översvämningar nu! *håller tummarna*  Så här såg det ut för två veckor sedan:


Och till min stora glädje så har jag upptäckt små bönskidor! Mina allra första! Fick ju bara några få blommor förra gången och inget mer, för sedan kom hösten och liksom tog död på allt. Nu har jag hittat ca 18 stycken, så himla spännande. Jippi!


Djungelgurkan har också växt på rejält, även om jag inte sett någon antydning till gurkor än. Det tog en ganska lång stund att försiktigt trassla ut allt innan jag virade runt det på lite snirklig ståltråd, för det hela hade liksom klängt ihop sig i en hög. Det verkade vara uppskattat att få något att klättra på, för titta:


7 kommentarer :

skapa och inreda sa...

Vilken tillväxt, det växer så det knakar. Fina bilder.

Fiff sa...

Visst är det spännande!

Anna-Erika sa...

Så härligt att det växer, det gör ogräset här oxå! ;)

Tyg och otyg sa...

Det är så roligt när det växer! Jag har också en gurkplanta, den drog iväg rejält på höjden, men nu har den lugnat sig lite tror jag.
Namnbanden har jag beställt från vävnamn.se. Det var inte meningen att vara hemlig, jag är bara inte så glad i att göra gratisreklam. :)

LadyNight sa...

skapa och inreda:
Ja, riktigt mysigt är det. Och fascinerande. Kul att du gillade bilderna :)


Fiff:
Oja. Är så avundsjuk på er som har trädgård :P


Anna-Erika:
Vet du, ogräs hittar sin väg till balkonger också har jag märkt! Fått plocka bort små gröna minigrejer flera gånger. Envisa saker minsann.


Tyg och otyg:
Absolut! Jag fuskar med min djungelgurka btw. Den vill gärna upp upp upp hela tiden, men jag lindar den "tillbaka på plats" för annars får den inte plats i det lilla växthuset. Och tack för länken, jättesnällt :)

Annefia sa...

Vet du, jag tror dina bönor är större än mina just nu. (själva bönorna alltså, inte plantorna) Mina rosenbönor fick sig ju en knäck när jag var borta så jag vet inte hur många bönor det blir i år.

LadyNight sa...

Annefia:
Håller tummarna att dina rosenbönor lyckas hämta sig efter sin traumatiska chockupplevelse! Och får många många många bönor :)

Skicka en kommentar