Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Passionsblomman

Nu har jag hamnat lite på efterkälken igen. Har flera inlägg som väntar, men först blir det några bilder på min kära Passionsblomma som plötsligt blommade i början av månaden. Bara PANGBOM liksom. Från hopslagna knoppar till två väldigt vackra färgsprakande fyrverkerier:


Och den höll sig lika vacker hela dagen, där på sin plats i köksfönstret (tog däremot ut den på balkongen när jag fotade för att få bättre ljus). Det var tur att jag var framme med kameran på stört, för nästa dag hade blommorna slutit sig till knoppar igen och öppnade sig inte mer. En enda dag blommade det vackert. En enda dag.


Får se om jag kan "lura" den att blomma igen. Läste någonstans att Passionsblommor får nya skott och knoppar sig om man låter bli att vattna på ett tag så den tror att det är torrperiod. Vågar man testa det utan att riskera hela växten? Vill ju inte ha några löv som blir missnöjda och vissnar :/

8 kommentarer :

Annefia sa...

Åååh så vacker!!!!!!!!!!!! Det påminner mig, jag måste ta nya bilder på min orkidé. Tack och lov blommar den ju inte över lika snabbt.

LadyNight sa...

Annefia:
Visst är det? Tänk vilka små (och stora) konstverk naturen skapar hela tiden. Och nu har jag upptäckt tre stycken knoppar till :D

Emma sa...

häftig blomma!

LadyNight sa...

Emma:
Ja, den känns lite sådär utomjordisk och skojig.

E.Winberg sa...

Åh, älskar passionsblomma! Min har precis gett upp ;/

LadyNight sa...

E.Winberg:
Ja, de är ju helt fantastiska. Men vad tråkigt att du har haft otur med din. Får hålla tummarna att det blir en till och att den uppför sig bättre :)

Isabelle Zejlon sa...

Gud vilken fin blomma, och fin blogg!

LadyNight sa...

Isabelle Zejlon:
Visst är blomman tjusig! Och tack så mycket, kul att du tyckte att bloggen var fin :)

Skicka en kommentar