Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Mor & Dotter Ladybug ^.^

De blev klara i förrgår natt (är numera ute och reser med destinationen Täby). Texten på deras undersidor blev en klar förbättring jämfört med förra gången, så jag känner mig ganska nöjd över att det går framåt en aning. Fingertopparna ömmar dock efter all brodering och fastsättning av prickar, de är inte riktigt vana längre att kämpa med nålar genom virkade saker som är uppstoppade. Men det var det värt!

Här kommer lite tråkiga blixtbilder eftersom jag fotade dem hastigt mitt i natten utan något bra ljus, men det får gå an:


Blev några små ändringar, eller tillägg rätta sagt utöver originalmönstret (det första paret finns HÄR). Och Mor Ladybug fick en liten hjärtknapp som nos denna gången. Tyckte det blev gulligt och hoppas att mottagaren håller med. Kan ju vara kul att alla inte ser exakt likadana ut.

Sedan är jag riktigt sugen på att göra ett par lila Ladybugs med lavendel i. Om det inte var så jobbigt att sy fast alla prickar och om det fanns mer tid, så skulle jag börjat på stört. Men det får bli en annan gång. Nu måste fingertopparna återhämta sig lite, innan nästa virkningsprojekt.

4 kommentarer :

skapa och inreda sa...

Helt underbara! :)

Fiff sa...

De är supersöta! Härlig rosa färg också :-)

Annefia sa...

Söta! Syr du med trubbig eller spetsig nål? Trubbig nål måste ju vara en plåga men jag har rejäla, spetsiga nålar och jag tycker det går lätt att ta sig genom stoppingen. Ett annat alternativ kan ju vara att sy fast prickarna med "osynlig" sytråd. Den ser ju ut som metrev men är lika smidig som vanlig sytråd och då kan du ju sy nätta stygn och behöver inte ge dig ner i stoppning och gräva.

LadyNight sa...

skapa och inreda:
Tack :)

Fiff:
Tack! Och ja, den är ganska lagom. Inte för stark och inte för svag...fast blått vinner i alla mina färgstrider :P

Annefia:
Både och! Mest spetsig. Fast det blir lite jobbigt ibland ändå, kanske för att jag stoppar mina amigurumis ganska hårt. Ska kolla upp "osynlig" sytråd dock, kan ju vara bra att ha. Tack för tipset!

Skicka en kommentar