Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Tävlingsdags!

Hejhopp! Dags för en liten utlottning! Jag har haft massor av tur och vunnit i flera utlottningar själv (fem stycken närmare sagt) och tycker minsann det är dags att ge tillbaka lite. Samtidigt så har besöksmätaren nått 15 000 för ett tag sedan (skaffade mätare ganska sent). Och det roligaste; fler besökare som ger sig "till känna" betyder dessutom mer pysselbloggar för mig att upptäcka och det ser jag fram emot :)

Förstapris - 10 st mininystan Järbo.
Andrapris - 4 st mininystan Järbo (vit, svart, röd, grön)
Bonuspris - Ett nystan av pälsgarnet Wendy Shimmer.

Lämna en kommentar på detta inlägg om du vill vara med i utlottningen (1 lott). Om du även länkar med bild från din egen blogg så får du en andra lott och dessutom en tredje lott om du blir följare till bloggen (sammanlagt kan du alltså få 3 lotter).

Tävlingen avslutas 17:e april klockan 00:00 och vinnarna dras den 18:e.
Hoppas du vill vara med och tävla :)
Lycka till!

Boktips: The Handmade Marketplace

Ja, det gick ju inte att låta bli. Efter lite försening från Adlibris håll (eller egentligen förlaget) så kom den här intressanta saken hem till mig:


En knuff i rätt riktning måhända?

100 dragkedjor och möjligheter

Traderafynd som trillade ner i brevlådan igår: En låda med mängder av äldre dragkedjor i olika färger och längder, en charmig tygbit i retrostil och boken "Sy mjuka djur" (som jag har varit på jakt efter ett tag, så det var kul att äntligen få hålla den i handen och bläddra).


Så...vad gör man med 100 stycken dragkedjor? Rätta sagt: vad kan man inte göra med 100 stycken dragkedjor?! Alla dessa möjligheter. Är det inte härligt? (och rent av ganska så förvirrande).

Pandabjörnen Juliette

Här visades en liten sneak-peek på det senaste virkeriet, lite sådär i förbifarten.
Och nu är den klar:
Låt mig få presentera lilla pandabjörnen Juliette.
Tjoho.

Sedan gick det inte lång tid innan hon stod där och krävde att få en björnvän. Valt färger och allt hade hon också. Så det får jag antagligen sätta igång med härnäst.

Mönstret är inte mitt eget, men jag har fått ändra på det lite för att det skulle bli bra och passa garnet jag använde. Och garnet...ja, det var sånt som jag hade liggande hemma och etiketterna låg huller om buller vid sidan om så jag vet inte vilket märke det tillhörde. Kan vara en blandning av Red Heart Las Vegas, Gjestal Bomull Sport och Steinbach Capri. Kanske.

Musiktips: Nyhetsmorgon + Kusin Daniel


I
Lördags så spelade kusinen i kanal 4 under Nyhetsmorgon. Tyvärr missade jag det, eftersom jag inte har någon tv-sändning hemma. Det är ganska skönt att inte ha en tv som man fastnar framför, men ibland så saknar man det. Som nu. Men (!) då är det ju tur att man kan titta in på Tv4play och titta på hans spelningar där :)

Daniel%20Norgren%20-%20Stuck%20in%20the%20bones

Daniel%20Norgren%20-%20Moonshine%20got%20me

Del ett: Lovedog
Del två: Stuck in the bones
Del tre: Moonshine got me
Del fyra: Intervju

Oftast brukar han ha en charmig hatt på sig, tror nog att det är lite av hans grej...så mössan var en ovanlighet. Men så är det ju vinter! Och är man musiker så kan man ju inte frysa öronen av sig, hur skulle det gå?

Bortglömt garn


K
unde inte sova inatt (som vanligt) så jag rotade runt lite i lägenheten och
hittade en påse med garn i som jag uppenbarligen glömt av att jag köpt. Vilken härlig överraskning! Och Fabel dessutom, kunde inte bli bättre.


Tänk vad man kan hitta i sina gömmor (eller i sin oreda). Borde snart skaffa mer förvaringslådor till garnet och få bättre ordning...fast allra helst hade jag velat få tag på ett trevligt vitrinskåp i trä där allt garn kan få bo. Men det blir lite klurigt när man inte har tillgång till bil. Lite svårt att släpa med ett helt vitrinskåp på bussen. För övrigt så vet jag inte ens om det får plats här hemma. Heh. Attans.

Har ni något tips om hur man bäst förvara garn? Hur ser er förvaring ut?

Här är en liten utmaning från mig, till den som vill: Fota din garnförvaring och lägg upp på din blogg. Lämna gärna en liten kommentar här sedan, så jag kan skutta dit och bli inspirerad! :D

Pannkakspyssel


H
ade ett oöppnat äggpaket som inte hade många dagar på sig kvar, så idag blev det....Pannkakor! Små sådana. Inte ofta det händer minsann (pannkakor överhuvudtaget alltså). Det brukar oftast bli omeletter istället.


Basreceptet som jag använde:

2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
50 g smör (hälften i smeten, hälften till stekpannan)

Sedan kan man smaksätta efter eget behag, och även byta ut 1 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl om man känner för det. Jag gjorde hälften med vaniljsocker i och hälften neutrala (dessa sparades till imorgon, då jag eventuellt ska fylla dem med svampstuvning) och de två allra sista fick bli ett experiment med blåbär i.


Experimentet? Jodå, smeten såg verkligen snygg ut. Men det färdiga resultatet? Nja. Bättre att använda blåbären som topping PÅ pannkakorna istället. Tillsammans med vispad grädde. Mmmm.