Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Stickad provfläta och paj

Cable-stitch pins heter tydligen Flätstickor på svenska (tack för responsen på förra inlägget!). Det var ju ett ganska så...logiskt namn. Varför drog inte jag den slutsatsen?<>.< >

Nåja, jag har stickat en fläta iaf. En liten provfläta i garnet Red Heart Miami med stickor 2½. Och det var så mycket lättare än vad jag hade föreställt mig! (Tänka sig vad man bygger upp höga hinder över ingenting). Provlappen ville dock rulla ihop sig så jag fick spänna upp den provisoriskt på ett nystan <-----> så jag kunde fånga den på bild.

Nu ska jag bara komma på ett "riktigt" projekt där flätor är involverade. Några tips från er trevliga pysselmänniskor där ute måhända? :)

Sedan har det inte bara varit garnpyssel...har t.ex gjort en paj. En matpaj för en gång skull. Och den blev verkligen god! Kunde knappt hålla fingrarna borta (eller ja, gaffeln) fast jag var mätt efter en tredjedel. Mums.
5 kommentarer :

Nettan sa...

Oh en så fin fläta! Jag hade aldrig sett såna stickor förrän du visade, och dagarna efteråt hittade jag plötsligt precis såna i "min" affär!! Tänka sig.. att jag var tvungen att köpa... =)

Nu ska jag bara klura ut hur man gör oxå... =D

Paj är bland det godaste man kan äta tycker jag! Din paj ser smarrig ut!

Ha en fortsatt skön lördag kväll =)

SUADDA sa...

Fina flätor! Mums! Ser ut att vara en smarrig paj =)

LadyNight sa...

Nettan: Tack :) Och vad kul att det "smittade" av sig. Måste säga att du gjorde ett urbra köp! Flätstickorna var VÄLDIGT praktiska att använda. Och med hjälp av den här instruktionsvideon, så gick det ännu lättare:

http://www.garnstudio.com/lang/se/video.php?id=19&sort=2&thumbnails=on&undercategoryid=3&page=1

Och ja, paj är ju hur gott som helst och så enkel att variera också!

Suadda: Tack och ja, den var FÖR smarrig för sitt eget bästa :P

Madeleine sa...

Härlig blogg du har! :)
Skumplattorna har jag hittat på loppmarknad, men jag skulle tro att de har sådana i de flesta leksaksaffärer - kan nog inte vara alltför dyrt!

Thessan sa...

fin blogg du har. hoppas du haft/ har en bra helg!

Skicka en kommentar