Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


100 blommor att sticka & virka

Tydligen spelar det ingen roll att bokhyllorna är fulla och att det råder allmän platsbrist, böcker tycks hitta hem till mig ändå...och jag har då sannerligen inget emot det. Senaste tillskottet blev 100 blommor att sticka & virka av Lesley Stanfield, Allrakäraste Syster av Astrid Lindgren (köptes mest för Hans Arnolds fina illustrationer) och så Konsten att vara Kreativ av Julia Cameron.

Har haft ögonen ganska länge på 100 blommor att sticka & virka och måste säga att den gör en verkligen inte besviken! Den startar med beskrivningar i början över allt man behöver kunna, sedan massa bilder på alla virkade/stickade blommor, för att gå vidare till själva mönsterna där det finns beskrivning både i skrift och diagram. Sist så kommer några sidor där det finns tips på olika projekt som man kan använda blommorna till.

Underbar bok. Har inte hunnit skapa något från den än, men det blev en storfavorit på stört. Rekommenderas varmt...om så bara för de inspirerande och fina bilderna :)


PS: Förresten, ska jag fortsätta med att visa lite av innehållet ur en stick/virkbok när jag införskaffar en ny? Är det till någon hjälp för någon, eller tar det bara upp onödig plats?

11 kommentarer :

SUADDA sa...

Åh...vilka läckra bilder i "blomboken". Helt underbara! =D....När jag ser dem ....börjar det nästan vattnas i munnen ....som när man tittar på inbjudande mat! ;)
Måste nog bli ett köp här...också!

LadyNight sa...

Suadda: Javisst, man börjar ju dreggla över boken precis som om den vore en kokbok :P

Cecilia sa...

Tycker det är fint att du lägger upp små boktips :)
Jag har den där blomboken med, fast på engelska, hade jag vetat att den skulle komma ut på svenska hade jag väntat ett par månader :/
Jag har virkat ett par blommor ur den och de blir jättefina! Bra köp! :)

Poff sa...

Fortsätt lägga in lite bilder på dem! Jag blev helsugen på att köpa en egen bok :)

Evas Pyssel sa...

Den boken skulle man ju vilja ha !!! Vilken fantastisk garnshop i Bollebygd. Verkar vara läge för en utfärd dit till sommaren. Roligt att du är med i min utlottning . Lycka till // Eva

ÄNGLASTINA sa...

Jättefina bilder och spännande blommor o blad, har den på min önskelista och nu vill jag ännu mer ha den.

Musqot sa...

Ja! Det är jättekul att få se lite bilder från boken! Denna bok verkade ju hur inspirerande som helst!
Hälsningar Musqot

Charlotte sa...

Hittade till dig av en slump! Vilken härlig bok om att virka blommor, blir minst sagt sugen på den.
Du har en härlig inspirerande blogg!
Har för mig att jag en gång kände en Lena i Uppsala med samma efternamn som dig... men jag tror du är för ung för att vara samma person. Åh vem vet du kanske har gift dig till efternamnet.

Charlotte sa...

HEJ IGEN!
Jag råkade svara i fel blogg!!! Men du har fortfarande en fin mysig blogg med härliga tips! Boken ser underbar ut den med blommor... du bor säkert inte alls i Uppsala och heter inte ens Lena. Förlåt att det blev fel, du kan kanske strunta i att publicera kommentarerna från mig. Mvh Charlotte som rörde till allt.

Nettan sa...

Jätte roligt att du visar boken "från insidan"! Det finns så många virk/stick/pyssel/garn/etc-böcker så jag uppskattar verkligen att du berättar. Just den här har jag sneglat på den engelska versionen jätte länge, men inte riktigt kommit till skott. Nu ska jag absolut skaffa mig en, och på svenska! Tusen tack =) Ha en skön helg ♥

Emma sa...

En sån blomvirkbok kanske kan skulle ge mamma i julklapp :> Boktips är alltid bra! Kram Emma

Skicka en kommentar