Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Projekt Balkong - Redo, färdiga...plantera?

Började förbereda redan för några veckor sedan. Har bl.a köpt en liten sålåda och ett gulligt miniväxthus/blomhylla från Clas Ohlson, ett vitt växtstöd i plats, två växtstöd i bambu och svarta plastkrukor till, en vit blomlåda, samt en påse blomjord och tre påsar såjord från Ekohallen. Råkade också plocka på mig lite fröer när jag var på Coop Forum sist. Tomater (Green Zebra) och Djungelgurka som kommer att se ut som ursöta miniatyrmeloner. Tänkte även testa att så mungbönor. Har lite dåligt samvete över att jag äter upp dem varje gång det blir liv i dem, så tycker det känns rättvist att några ska få hamna i jord och få chansen att bli något. Hade några rosenbönor sedan innan (tack Annefia!) som redan legat i blöt och blivit försådda i köket. Tyvärr var jag liiite för snabb med att plantera ut rosenbönorna på balkongen efter att bilderna nedan togs, så de blev lite zombiefierade efter ett par blåsiga regnskurar och deras tvivelaktiga framtid blev väldigt kort (jag slängde dem, det såg bedrövligt ut). Tack och lov så skickade den vänliga själen nya bönor till mig (tusen tack igen Annefia!), så nu gör jag ytterligare ett försök. Ska göra mitt bästa för att inte ta livet av dem också. Håll tummarna? >.<


Var enormt nyfiken på miniväxthuset/blomhyllan. Den kunde jag inte låta bli att bygga ihop samma dag som den köptes, även om den varit i vägen ända sedan dess:


Även det vita växtstödet fick snabbt komma upp på balkongen: 


En av inspirationskällorna har utan tvekan varit en viss trevlig bloggerska med sitt gröna balkongbloggande. Så nu när min balkong är betydligt större än förra (även om den gärna hade fått vara ännu större och allra helst förvandlats till en liten grön trädgård), ska det minsann hända saker! :)

8 kommentarer :

Nettan sa...

Det där ser ju väldigt lovande ut! Lycka till med grödorna och balkongen :)

Teh Zenmaster sa...

Ähhhhh. Inte ens en halv mening om mig ju! Jag som var i Borås ju! :p

Nästa lördag kanske jag ger mig på det igen. Så kan du förbereda dig lite :p

Cecilia sa...

Jo, jag lyckades också vara lite snabb ut med vissa plantor... Rosenböner växer i alla fall snabbt!
Du kommer få en härlig balkong!

LadyNight sa...

Nettan:
Det SÅG lovande ut, innan de vissnade av brutal utvisning till balkongen. Men nu ser det ganska lovande ut IGEN, så jag hoppas att det fortsätter att se...lovande ut :P Och tack! Lyckönskningar är alltid bra att få.


Teh Zenmaster:
Meh! Ditt lilla Boråsbesök var ju inte pysselrelaterat alls. Eller växtrelaterat. Eller balkongrelaterat! Du får typ brodera några stygn på ett bussäte och fota nästa gång, så kan jag lägga upp det här. Eller köp ett garnnystan i gbg och ta med till mig? :P


Cecilia:
Skönt att jag inte var ensam om det då ^^ Och ja, det är ju tur att rosenbönorna är så snabbväxande annars hade det känts ganska tröttsamt att börja om :)

Annefia sa...

Åh så spännande att se! Jag tror dom nya rosenbönorna kommer trivas alldeles utmärkt på spaljen. Och du behöver inte alls känna dig dum. Själv har jag lyckats förlora två penséer till frosten. Penséer???!!! Som ska vara frosttåliga? Nåja, det kan ju var nått annat med, men döda är dom. Dom där djungelgurkorna tycker jag verkar riktigt spännande!

LadyNight sa...

Annefia:
Hoppas det! Faktiskt så har jag haft ute dem på balkongen lite varje dag ända sedan de började titta upp ur jorden, så de har liksom växt sig starkare än de förra. Inte lika snabbväxta, men löven ser starkare ut. Gjort ungefär samma med dem som planterades i kruka. Ute på dagen och inne på natten. Ser ut att funka bra :)

Djungelgurkorna däremot...de är allt annat än snabba. Efter omplanteringen till kruka så vet jag inte hur det kommer gå för dem. De ser så skrangliga och små ut! >.<

Annefia sa...

Mina bönor står ute dygnet runt nu (skulle det bli frost skulle jag förtsås kunna ta in dom för dom står fortfarande i sina "babykrukor")

LadyNight sa...

Annefia:
Mina har nu spenderat två nätter ute på balkongen och de ser ut att må riktigt bra. Yay :)

Skicka en kommentar