Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Ilska, städning och...garnvinst.

Äntligen, äntligen, äntligen kan jag sova i min egen lägenhet igen! Jag säger då det, att städa upp och fixa efter ett par hantverkare i 11 dagar...det tar på krafterna. Vad har de ställt till med som kräver 11 dagars städning kanske någon undrar?

Jo, först höll de på och skulle byta plattorna på taket. I över en vecka fick jag lyssna på oljud ovanför huvudet...från kl 7 på morgonen. Bor längst upp i huset och det lät som de skulle riva allt och ramla ner på mitt golv. Både jag och lillhunden var nervvrak och visste inte riktigt vart vi skulle ta vägen. Okej, jamenvisst...det får man ju finna sig i. Men när man sedan öppnar dörren till sitt vindsförråd och upptäcker att det bara skiljer ett tunt lager trä mellan alla sina saker och idioterna uppe på taket som borrar och har sig...som i sin tur gav resultat att allt, verkligen ALLT hade ett lager av trä- & stendamm + sand(?!). Och inte bara ovanpå. Utan i påsar och på något viss även i STÄNGDA lådor. Jag blev ganska så upprörd. Och nej, det stannar inte där. Hantverkarna skulle dessutom in i min lägenhet några dagar efteråt och byta ut mina två fönster, samt balkongdörren. När jag kom tillbaka 2 dagar efteråt så upptäckte vi (mamma hade anmält sig som städhjälp) att hela lägenheten var täckt av slipdamm (och då hade vi ändå lagt plast över möblerna). Köket var hopplöst. Skafferiet var fullt av slipdamm INUTI och mat fick till och med slängas. Det blev till att sanera hela lägenheten, samt byta ut lådor och påsar i vindsförrådet och packa om alltihopa.

...11 dagars städning. Känns som om jag genomfört en hel flytt. Fast till samma lägenhet.


Så, min planerade tävling blev tråkigt nog lite uppskjuten. Allt annat också för den delen. Men jag fick garn på posten iaf! Min vinst hos Garngrynet blev två nystan Cotton Linen och ett gulligt litet broderi (Tack så mycket Linn!).


Sådärja. Ursäkta för gnället som upptog större delen av inlägget, men var tvungen att få ur mig det hela. Män och slipdamm är ingen bra kombination alls. De har ingen aning för fem öre hur mycket de skräpar ner.

6 kommentarer :

Fiff sa...

Men hallå?! Så irriterande! De kunde väl varnat att förrådet skulle drabbas, så man kunde skydda det. Sen får väl hyresvärden ersätta en för såna olägenheter? Det va ju extremt! Glad jag inte bor i lägenhet längre...det e så jäkla jobbigt med hantverkare som man ska passa tiden till, och som inte kommer när de ska o inte har hyfs att ställa iordning efter sig. Fast en gång hade jag en rörmokare i min lägenhet, och han torkade upp på golvet, när det blev lite små spår efter hans jobb! Plus att han flyttade undan en matta :-S Så det finns undantag också! Oj, babbel blev det här...kram i alla fall. o kul med garnvinst!

Pysselmajorna sa...

Jag förstår att du blev upprörd det hade jag med blivit!!
Jag förstår inte varför de inte måste städa efter sig, de känns som det borde ingå i jobbet att plocka undan efter sig.
Grattis till vinsten o hoppas du slipper hantverkare på ett tag nu :)

SUADDA sa...

Men fy vilket rörigt liv du har haft! =(
Jag säger som Fiff du borde ju absolut få någon ersättning för denna "sveda och värk" som renoveringen har medfört ....antingen av hyresvärden eller av ditt försäkringsbolag....Har du kollat upp om det ryms i hemförsäkringen? Tycker det borde kunna göra det. Men även om du får någon form av ersättning är så klart sånt här urjobbigt att ta itu med och städa upp. Jag hade blivit störtilsken i alla fall!...

Flytta är bland det värsta jag vet för jag tycker det är så himla jobbigt att leva i allt kaos som detta för med sig. Men att tvingas "flytta fast man inte flyttar" tar ju verkligen priset!

Håller tummarna för att du får någon form av ersättning från något håll....det är det minsta man kan begära! Grrrr!

Men du! Jättegrattis till garnvinsten!

LadyNight sa...

Fiff: Ja, en varning hade verkligen passat in. Hade de tänkt till lite extra så skulle det varit så mycket enklare.

Vilken rörmokare! Tur du hade som fick tag i en hänsynsfull sådan. Och det måste verkligen vara skönt att ha ett hus nu som man kan rå om själv :)

Pysselmajorna: Så tänker jag också. Det borde ingå i deras jobb att inte bara skräpa ner, utan att också städa upp efter sig. Kanske inser de då vilka konsekvenser deras "arbete" får och skräpar ner mindre :P

Suadda: Tror inte jag får se röken av någon form av ersättning, men jag ska minsann kolla upp saken. Och ja, flytt är då inte kul. Men jag hade föredragit att faktiskt flytta på riktigt. Letar ju efter större lägenhet, så kanske får jag flytta ändå snart...igen :S

SUADDA sa...

Vill bara tillägga att jag fick ersättning av försäkringsbolaget när jag hade glömt att släcka adventljusstaken. Blev totalsanering av hela lägenheten för det låg som en svart hinna över precis allt inkl. inuti kylskåpet!
Försäkringsbolaget betalade vad det kostade att ta dit saneringbolaget....fast det var vi som bodde där som ställt till eländet =)

Så absolut värt att kolla med ditt försäkringsbolag!

Emma sa...

Usch vad dumma :/ Det borde ni absolut klaga på. Tröstkramar från mig o Kiwi

Skicka en kommentar