Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Gott Nytt År!

Gott och gott. Ja, vi lär väl se vad 2013 har att bjuda på. Jag är lika skeptisk som alltid, men 7 och 13 har alltid varit lite av favoritnummer och eftersom 2007 var ett ganska omtumlande år för mig, så förväntar jag mig inte mindre från 2013. Fast förhoppningsvis åt det bättre hållet. Ja tack.


Hoppas ni får en bra start på det nya året och massa lycka till med allt ni hittar på!


 (Något jag är glad över är att den här plutten inte bryr sig ett enda dugg om smällare. Tack och lov! Inte för att jag smäller smällare själv, tycker det är lite dumt både för djuren och naturens skull. Men det finns ju andra som sysslar med detta och det går ju tyvärr inte att styra över)


Önskar er alla...


en riktigt God Jul!

Hur ni än spenderar er dag, så hoppas jag att ni har det mysigt med vänner och familj eller på egen hand med thaimat istället för julbord, om ni föredrar det (i mina öron låter det väldigt lockande iaf). Här har det bakats mumsiga pepparkaksmuffins, kokostoppar med saffran och apelsin, samt chokladpaj. Det vankas även mammas hemmagjorda pepparkakor med mandel i, chokladtryffel och glass av bl.a Lemon Curd. Fattas bara knäck, men det får nog bli i mellandagarna istället.


Nu ska jag slå in de sista julklapparna till moderskapet. Tjohejs.

& Lillräven

Mor & Dotter Ladybug ^.^

De blev klara i förrgår natt (är numera ute och reser med destinationen Täby). Texten på deras undersidor blev en klar förbättring jämfört med förra gången, så jag känner mig ganska nöjd över att det går framåt en aning. Fingertopparna ömmar dock efter all brodering och fastsättning av prickar, de är inte riktigt vana längre att kämpa med nålar genom virkade saker som är uppstoppade. Men det var det värt!

Här kommer lite tråkiga blixtbilder eftersom jag fotade dem hastigt mitt i natten utan något bra ljus, men det får gå an:


Blev några små ändringar, eller tillägg rätta sagt utöver originalmönstret (det första paret finns HÄR). Och Mor Ladybug fick en liten hjärtknapp som nos denna gången. Tyckte det blev gulligt och hoppas att mottagaren håller med. Kan ju vara kul att alla inte ser exakt likadana ut.

Sedan är jag riktigt sugen på att göra ett par lila Ladybugs med lavendel i. Om det inte var så jobbigt att sy fast alla prickar och om det fanns mer tid, så skulle jag börjat på stört. Men det får bli en annan gång. Nu måste fingertopparna återhämta sig lite, innan nästa virkningsprojekt.

Och vinnarna är...

Denna gången fanns inte orken eller tiden till att skriva massa lappar (den gick åt till att försöka bygga ihop en stor hylla från Jysk som hade felborrade hål och söndriga pluggar), så den här slumpgeneratorn fick hjälpa till. Och här kommer vinnarna:
*trumvirvel* 


1a pris: lott nr 36 - Tina
(Bok + Garnpaket nr 1)

2a pris: lott nr 33 - Yvonne
(Garnpaket nr 2)

Ett STORT Grattis till er båda!
(kommer nu skicka ett mail till er, så håll ögonen öppna!)
 

Och tack till alla er som ville vara med! Det är inte första eller sista gången som det blir utlottning här på bloggen, så till er som inte vann den här gången: Ge inte upp! Det kommer fler chanser :)

Virkar igen! Äntligen.

Sitter med virknålen i handen för första gången på flera månader. Det märks verkligen att jag längtat, kan knappt lägga det ifrån mig för att skriva detta. Lillräven tycker dock att det är extremt tråkig när han inte få vara i knät och håra ner allt. 

Fick en beställning på mina Ladybugs (Mor & Dotter) och det var precis den "ursäkten" jag behövde för att packa upp lite garn och virknål ur en flyttlåda.


Brodering är verkligen inte min starka sida (om det inte gäller korsstygn) och skriften på mina allra första Ladybugs blev allt annat är bra, men skam den som ger sig? Nu ska jag minsann få till "Dotter" på den lilla svarta cirkeln på bilden. "Mor" är redan avklarat och det tog tid innan jag blev någorlunda nöjd, fick göra om 2 ggr. Och nu blir det på en mindre yta, med fler bokstäver. Så...håll tummarna? :)