Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Invigning av brevlådan

Min första riktiga* post till den nya lägenheten kom häromdagen:


Godis från paketmästaren! Och den lila asken är ju nästan för fin för att öppnas, bara det att den heter "Blueberry Fruit Cuddles" är ju helt bedårande. Lakritsroten var en aning...intensiv (okej, jag tog för många på en och samma gång och höll på att storkna) och kommer garanterat räcka länge. Tack vännen :)

* Räkningar räknas ej.

Pysselrummet - Före

Glömde av att berätta en sak: Äntligen har jag fått mitt blåa rum! LYCKA.

Pysselrummet ♥;
inkl pysselgarderob som har de mest perfekta inbyggda hyllorna.

(Att dörrarna är hemska och att sängen ska stå på
andra sidan av rummet låtsas vi inte om alls, ok?)


Flytten avklarad...

...och utdragen så in i bomben. Vilken månad! Nästan två månader nu faktiskt, om man räknar med den stressiga och krävande packningen (eftersom jag tydligen har inbillat mig att jag hela tiden bott i en trea och inte i en etta). För att inte tala om slutstädningen. Och för att absolut inte tala om när jag satte min fot i den nya lägenheten när allt var ditflyttat och upptäcker att förra hyresgästerna slarvat rejält med DERAS slutstädning, vilket betydde att jag inte kunde börja packa upp direkt och fick därav låna sovplats hemma hos moderskapet för hundens skull. Och med ordet "slarvat" så har jag förmildrat det en hel del. Herregud. Vill ni se bildbevis?! Tyvärr hade bovärden i sin tur också slarvat och godkänt städningen (vilket hon fick äta upp senare, då hon var tvungen att skicka dit en städfirma för att ta köket...som i sin tur fick dyka upp två gånger eftersom de slarvat första gången. HALLÅ?! Varför tar inte folk sina jobb på allvar? Och då är jag verkligen ingen pedant när det gäller städningen. Ni skulle sett min förra lägenhet under tiden jag bodde där, hohoho. Fast min slutstädning var klanderfri minsann, man skulle kunnat slicka golvet. Inte för att jag har för vana att slicka golv, det vore väl lite...extremt). Och jag upptäckte även att fem av mina "nya" köksskåp var en enda grön och blå röra inuti (vilket bovärden bestämt vägrade att göra något åt). Tänk dig såhär: du öppnar ett skåp ovanför diskhon där tallrikar och glas ska in. Första hyllan är slarvigt grönmålad. Andra hyllan har bara några penseldrag på sig, som om någon försökt stryka bort överflödig färg från penseln. Tredje hyllan är orörd (av både färg och dammtrasa) och trät är helt obehandlat. Och så fortsätter det. Man kunde ju tyckt att detta vore lätt att upptäcka innan, men när folket fortfarande bor där när man gör sin "titt" så vill man ju inte vara ofin och slita upp deras skåp och lådor för att rota runt. Nope, man väntar snällt och får alla otrevliga överraskningar efteråt istället.


Så nu har jag vandrat över till det nya stället så fort jag har haft tid och ork för att få ordning på köket. Vilket innebär: Städa efter städarna som fortfarande inte hade lyckats göra rent mina skåp efter TVÅ försök, slipat, spacklat sprickor, målat ett lager grundfärg och två lager vanlig färg, plus en massa väntan däremellan. Nu är skåpen vita inuti och i betydligt bättre skick. Har även nästintill vädrat+skakat alla mina kläder och fått in dem i garderoben. INTE en lätt uppgift när regnet hälsar på titt som tätt. Eller när kroppen säger "aj" och inte vill röra sig på en vecka.

Jag är trött
. Och gnällig. Förlåt.


Vill också säga tack för alla lyckönskningar angående flytten! :) Hoppas ni har kunnat njuta av den sista sommartiden och är redo för att ta er an ytterligare en höst...som redan har börjat sin bitterljuva lek med löven. Kylan är också på antågande, så nu gäller det att klä sig varmare. För vinden är förrädisk, trots att solen tittar fram då och då. Nu är frågan bara; var har jag lagt alla varma strumpor?!