Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Pay it forward 2011


I've just entered a "pay it forward" at Greenpixey so here I am paying it forward :)

"I promise something handmade to the FIRST 5 people who leave a comment here. However, to be eligible, you must repost this status, offering something handmade to 5 other people. The rules are that it must be handmade (or homemade) by you and it must be sent to your 5 people some time in 2011. Ready, set, GO!
"(4 of 5 have responded - 4 av 5 har anmält sig)

Bortglömda garnvinster


Glömde visa vad jag fick från Garntjänst i november (min vinst i en av Mönsterarkivets tävlingar) ----->

Sedan hade jag turen att vinna ytterligare en tävling innan jul, nämligen hos Ozas Pysselverkstad. Vinsten var ett stickkit från Muchis (tack Åsa!) ----->

Av det gråa garnet (Järbos Fuga) från Garntjänst hade jag tänkt att sticka ett par långa raggsockar som jag hittade på Järbos hemsida. Dessa (pdf). De ser väldigt mysiga ut och dessutom är det nog dags att jag stickar något varmt till mig själv.


...så kanske jag kan hålla mig frisk nästa gång (influensan har fortfarande inte släppt sitt grepp, men nu orkar jag i alla fall virka lite då och då...och dricka té i MASSOR eftersom jag har en egen té-langare som skickar fenomenala krya-på-dig-paket).

Evas halvvantar

En av de få handgjorda julklapparna som jag gav bort i år var halvvantar stickade av det mysiga akrylgarnet Red Heart Lisa. De är inte gjorda efter mitt gamla mönster, utan jag klurade ihop ett nytt för det var en annan tjocklek på garnet till skillnad från det jag brukade använda innan. Men det var ganska så bra, för nu fick jag möjlighet att lägga till prickar och extra lång mudd som går att vika :)
Övertalade även moderskapet att "modella" dem innan de blev inslagna (vi satt på tåget till Bollebygd) så jag hade något att visa upp här:

Önskar att jag hade haft mer av den naturvita färgen i det garnet, för då hade jag nog gjort ett par till mig själv också. Någon som vet vart man kan få tag i det? (köpte mitt på Nedergården under rea innan, men nu tycks det inte finnas kvar).


Annars? Jo, jag sitter här vrålförkyld. Är nästan aldrig sjuk, men när jag väl blir det så blir jag totalt golvad. Så det blir inte mycket pyssel i det här febriga tillståndet. Lever på té (tack andersvännen!) plus honungsvatten, Kan Jang och Echinaforce. Bra start på det nya året, eller hur? >.<

Babysockar i fabel (bildbevis!)


På tal om små tossor och sockor (förrförra inlägget). Första inlägget för i år får bli ett bildbevis på att lille ursöta Elton faktiskt fått användning för sockorna han fick (weiii). Visserligen ser de lite stora ut än så länge, men det växer han säkert snart i.

Tack så mycket för den gulliga bilden Danne! :D