Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Gott Nytt År!


Snart, om några timmar är det inte år 2010 längre.
Good riddance, I'd say. Håller tummarna för ett bättre kommande år.

Må tunga bördor lyftas, tårar torkas, oro svepas iväg med vinden, girighet och egoism utrotas, sjukdomar botas...och ja, fred på jorden och hela det köret.

Så till alla nära och kära,
samt alla kreativa pysselmänniskor där ute:
GOTT NYTT ÅR!



önskar eremiten

och Lillräven

Röda hundtossor (och God Jul i efterskott)

Nu har julen passerat och jag hoppas att alla där ute hade en härlig tid med mycket värme, skratt och god mat tillsammans med nära och kära. Själv hade jag det en aning stressigt och besvärligt (för att underdriva), men god mat fick jag sannerligen mumsa på. Moderskapets Janssons frestelse är alltid höjdpunkten på julbordet... skulle rent av kunna föräta mig på det! Gottgott.

Vidare till pysslet: Är ganska så starkt emot det där med att klä på djur massa kläder, men när man står där och har en liten räv som knappt kan sätta ner tassarna på marken för att det är så väldans kallt....ja, då får man minsann svälja sin "stolthet" och göra det bästa av situationen. Så jag stickade ett par röda tossor till honom. Förvånansvärd nog hade han inga som helst problem med att gå i dem, fast han aldrig använt något sådant innan. Nåja, utomhus iaf...inomhus såg han ut som en sprattlande långben när han rörde på sig, stackaren. Här är några bilder på mitt pälshjärta:




























Tossorna blev lite för långa till en början, men det var bara att vika ner kanten över snörningen och sedan blev resultatet riktigt bra. Nu kan jag och lillräven ta längre promenadrundor utan att hans tassar får så ont av kylan, vilket han uppskattar :)


(Ps. Var det ingen alls som hade något fint musiktips att dela med sig av på mitt förra inlägg? Tror säker många av er där ute har några favoritlåtar som spelas under era pysselstunder och jag är så nyfiken på vad det kan vara...)

Musiktips: Daniel Norgren

En liten paus i garnpysslet, bjuder på lite musik istället (har ju musik på nästan dygnet runt här). Här är kusinen Daniel, spelandes live för den brittiska radiokanalen BBC 2:



Och här live i Kink FM Studio, Holland:



Daniel, nu ute med sitt tredje album Horrifying Deatheating Bloodspider (dock tipsar jag starkt om hans andra album Outskirt som är min favorit bland de utgivna albumen). Hans musik går även att finna på Spotify, eller så kan du titta in HÄR.

Är det någon där ute som har något musiktips att dela med sig av, så tar jag tacksamt emot det. Hungrar ständigt efter något nytt att lyssna på :)

Babysockar i Fabel...igen

Små babysockar i Fabel som har hittat hem till sin nya ägare Elton:


Det roliga är att sockparet nästintill blev identiska, trots att jag bara fortsatte på tråden där jag klippte av efter första sockan. Vilken flax! Blev glad...gillar ju när saker och ting är "i ordning" och det lugnade mitt pedantiska sinne en aning :P