Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Testvirkning av Monster - Resultat

Igår blev mitt monster klart! Kroppen är virkad i en gammelrosa färg av märket Himalaya och håret i ett mossgrönt pälsgarn av märket Peluche (Marks&Kattens). Och alla kan nog komma överens om att monstret är mer gulligt och charmigt än skrämmande :)
Virkade den efter ett mönster som Pysselkiisen behövde testvirkare till, och jag hade turen att få bli en av dem. Antar att mönstret kommer att bli tillgängligt på det ena eller andra viset framöver, så skutta in till henne för att fråga vid intresse.

Monstermönstret (c) Pysselkiisen.
/LadyNight

Nytt: Böckerna "Amigurumi!" och "Läskigt söta figurer"

Kära Adlibris.
Tack för den (nästan) ypperliga leveransen av böcker.

Här sitter jag och känner mig sådär barnsligt upprymd med de här två nya böckerna i knät. Nu kan väl inte min amigurumivirkning utvecklas i annan riktning än framåt? :)
Bokpaketet innehöll även två andra böcker, men eftersom det ska bli julklappar så förblir de hemliga än så länge. Det fanns även en femte bok: "The Picture of Dorian Gray" av Oscar Wilde och den såg jag fram emot att sluka med hull och hår. Men det visade sig att jag hade fått hem ett tunt lättläst skolexemplar på 74 sidor. För level 4. Så den kommer jag skicka tillbaka :/ Så kan det gå.

/LadyNight

Testvirkning av Monster

Nu var det dags att testvirka ett mönster igen! Den här gången ett monster, vilket jag tycker är väldigt passande inför den kommande helgen ;) Design på mönstret står Pysselkiisen för och jag hoppas att min lilla insats kan vara till hjälp. På bilden till höger syns det hur mycket jag fick gjort tidigare idag. Har dock kommit längre sedan dess, men mer får ni inte se förrän det färdiga resultatet är redo att fotas. Det är ju som sagt inte mitt mönster, så man kan ju inte avslöja steg för steg :P

Det är också meningen att en karda ska användas i slutet för att fixa till och självklart tyckte jag att det skulle bli kul att testa. Sagt och gjort, begav mig in i vindsförrådet för att ta fram mina två små fina kardor (en med trähandtag och en i blå plast) och trodde det skulle bli en enkel uppgift att hitta dem. INTEDÅ! Spårlöst försvunna. Och eftersom det retade gallfeber på mig såpass mycket, så spenderade jag ungefär 5 frustrerande timmar där inne för att gå igenom nästan varenda låda och påse (tro mig, det är en hel del >.<) för att ta reda på var kardorna tagit vägen. Det hjälpte inte ett enda dugg. Slutsats: de måste ha rymt eller blivit kidnappade av aliens. Får bestämt köpa en ny i veckan :/

Åter till testvirkning; tidigare i år så tog jag mig an att virka en nätpåse efter beskrivning av Ida och fick tillochmed allt hemskickat till mig. Resultatet kan ses här.
.
Sånt här är spännande. Det är väldigt kul att lära sig något nytt, samtidigt som man kan vara till hjälp för någon:) Så...testvirkare till er tjänst!

/LadyNight

Stickat: Itty bitty bunny

Började sticka på en minikanin igår och den blev klar för en liten stund sedan. Ca 8cm stor. Tanken var att den skulle bli ännu mindre, men då borde jag kanske haft ett annat garn. Får bli nästa gång. Just nu använde jag Freja (100% acryl) som är lite av ett favoritgarn och som också fanns hemma i min "lilla" garnsamling. Mönstret på minikaninen kommer från den kreativa bloggen Little cotton rabbits och där finns även massa annat gulligt att titta på. Tips.

/LadyNight

Blåbärspaj a la fantasi

Med plugg i ena handen och pyssel i andra så slutade det med att blodsockret förhandlade till sig en liten kick. Så det blev blåbärspaj med vaniljsås. Utan recept. Gott!
Blåbär är förövrigt antagligen den enda frukt/bär jag kan tänka mig ha i bakverk. Som muffins t.ex. Det får däremot gärna ha smak av annat, som apelsin (citrusfrukter) eller morot... men det får inte vara några stora bitar i som man måste tugga. Hua.
.
Sedan finns det ju undantag: moderskapets hembakade bröd med fikon, aprikoser och nötter i. Farligt gott.
.
/LadyNight

Crochet cocoon - När det har gått för långt...

Kan inte bestämma mig om det här är helt fascinerande inspirerande eller om det bara har spårat ur någonstans... (but I do love it ^.^)

/LadyNight

Tips på tävling: säkerhetsögon och nosar

Just nu har Teskedsmamman en tävling på sin blogg VirkaHolic, där man kan vinna fina säkerhetsögon och nosar. Tävlingen pågår tills den 31/10, så passa på och skutta dit! Tävlingen kan du hitta här.
Bild lånad från VirkaHolic
/LadyNight

Ateljé Margaretha, regnbågsgarn och drömsoffan

Idag upptäckte jag att Ateljé Margaretha mitt i stan hade mer utbud av garner än vad de tidigare haft och eftersom jag inte har besökt en garnaffär på ungefär ett halvår nu (hey, jag borde få en såndär 6-månaders-knapp för avhållsamhet/duktigt uppförande!), så kunde jag inte låta bli att vandra omkring bland garnerna och ibland ta upp ett nystan för att dra in doften av bomull eller någon ullblandning...samtidigt som jag tittade mig omkring för att försäkra att folk inte såg mig och stämplade mig som komplett galen, heh. Fick även med mig ett nystan hem, som jag fortfarande är lite småförälskad i: Marks&Kattens FAME trend. Regnbågsfärgad och helt ljuvlig...vilket är en aning förvånande egentligen då jag som person drar mest åt svart, grått, blått och brunt. Vet inte heller vad nystandet ska bli för något, utan funderar nästan på att bara ha den i en skål...det är nästintill för fint för att användas :P


Trillade också in på Åhlenes där jag hittade Pappersväggar av John Ajvide Lindqvist på bokrean, samt ett par söta servetter med muffins på, som självklart fick följa med till kassan på stört...
.
.


Och slutligen hamnade jag inne på Saga för att köpa biljetter till Melissa Horns spelning i december här i regnstaden. Där fick jag syn på en soffa som jag mer än gärna hade kidnappat hem (synd bara att den inte fick plats i väskan....vilken soffa!). Prrrr.
.

.
./LadyNight

Amigurumi - Virkad rosa kanin

Blev så sugen på att virka amigurumis efter förra inlägget att jag plockade fram en figur jag började på förra sommaren. Den har legat i en låda och väntat, väntat och väntat på att bli färdig. Så nu på morgonen 08:30 efter Lillrävens promenad så fick min lilla halvfärdiga virkade sak äntligen ögon! Men det var då inte lätt, eftersom huvudet redan var fastsytt på kroppen och ögonen som skulle dit var säkerhetsögon...så det var bara till att öppna upp allt igen och skilja huvud från kropp, plocka ut vadd och pillpillpilla fast de svarta ögonen.
Men det var det värt minsann, för det ser så mycket bättre ut nu. Då gäller det bara att sy fast kroppen igen och bestämma hur armarna ska sitta...

/LadyNight

Tips på tävling: Boken "Virka amigurumi"

Mia firar 10 000 st sålda böcker och för att fira lottar hon ut ett paket som innehåller boken "Virka Amigurumi" och lite smått och gott som är roligt att ha till 'gurumiskapandet. Här kommer du till tävlingen. Lycka till!


Bild lånad från Mia./LadyNight

Photopearls + Mushroom 1ups forts.

Mer färger och pärlor betyder mer Mushrooms:
Men...är ingen inbiten Super Mario-anhängare,
så tips om mer varianter är varmt välkommet!

/LadyNight

Photopearls - påfyllning

Jag kan antagligen stå och klaga en hel evighet över att inte Panduro finns i Borås. Det är så enormt tråkigt. Men så är det väl att bo i en småstad. Lilla kära Borås (och hur jag längtar härifrån). Men (!) som tur är finns det snälla själar därute, t.ex i Örebro, som inte har något emot att traska in i deras pandurobutik och göra lite inköp åt mig. Vilket resulterade i fler pärlor (och mer färger). Skoj! Speciellt eftersom Panduros webbutik verkar krångla...inköpssumman går minus istället för plus. Så fyller jag på med varor för t.ex 400kr, så står det kanske 119kr och det är inkl frakt. Eller 100kr kan bli -29kr. MINUS. Har jag råkat ut för någon mystisk rabatt och ska med andra ord passa på att shoppa som en galning, eller kommer jag bli tvungen att betala tusentusen? Hoho. Vågar nog inte testa...även om det är en aning lockande :P

/LadyNight