Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Pyssel - Teckningsterapi

Ibland så fastnar något inuti huvudet och vill inte ge sig iväg. Oftast brukar jag skriva av mig i någon form av alster/dikt/novell, men ibland vill inte det heller fungera. Då blir det till att greppa pennan på ett annat sätt och skapa något annat än ord. Så inatt har jag suttit med den här teckningen ett tag...inget seriöst (tyvärr, tecknandet har legat för länge i dvala) men det hjälpte iaf. För stunden... det förflutna finns ju självklart fortfarande kvar och spökar lite då och då, när man minst anar det.

.

Men det känns dock ganska bra att teckna igen efter så lång tid. Kanske vore vettigt att öva upp det igen? Det är helt klart trevligare när saker och ting som man tecknar faktiskt liknar vad de ska likna. Åtminstone lite mer.

Halvvantar med limegröna ränder

Ett par halvvantar som ska upp till Stockholm, till en grabb som köpte en (två st, vid närmare eftertanke) matchande mössa förra vintern :) Och fortfarande har jag inte listat ut något bra sätt att fota mina vantar...skulle nästan behöva en skyltdockas hand eller liknande. Får se hur jag löser det. Något tips? Give me.

Läppbalsam - minibakelse

Måste bara visa ett nytt litet fynd, nu när jag ändå är inne i en period av minimuffins och dylikt.

Aldrig har väl läppbalsam sett så inbjudande ut! Dessa väldigt söta och små minibakelser går att öppna och varje sort har sin egen smak. Går att finna på http://www.bluebox.se/. Inget man kanske köper till sig själv, men som en gåva att ge bort kanske? :)

Pysselsällskap - T.J. forts.

Även idag har fimoleran varit i centrum. Det är underbart med pyssel, tänk om man kunde överleva på det? Att få skapa och trolla med hjälp av fantasin. Vore något.

Den lilla blåbärs- och jordgubbspajen har blivit uppskuren i 8 små bitar (2cm/längden) och ska få varsin ögla, precis som pajbiten till höger som sitter i en kedja. Sedan ska de in i ugnen 30min och därefter ska "bären" lackas hade jag tänkt mig :) Kanske blir detta berlocker av något slag, får se vad som hittas på. Funderar även på att göra pizzabitar och tårtbitar...något förslag på smak/sort?

.

Pysselsällskap - T.J.

Visst, det är riktigt avkopplande att sitta och pyssla ensam i lugn och ro. Men ibland blir det lite FÖR lugnt; energin dalar och kreaviteten dör ut. Så när man får tag på ett pysselsällskap och ett riktigt bra sådant, ja det är verkligen kul :)

I två dygn, några timmar varje dag, så har fimolera och stålstråd slagit rot i våra sinnen. T gjorde bland annat tre små minihästar som hon sprejade med vitt lack (Hagmans) och jag lekte loss på monster, muffins och minipajbitar.

.

.

Pippi Langstrumpf

Rotade runt bland gamla foton som legat ett bra tag i en låda i bokhyllan och hittade den här :) För sisådär 5 år sedan var jag i Berlin och blev ombedd att måla Pippi (fick ett vykort som mall) på en vägg i ett dagis. Det var riktigt skoj, trots att penslarna var totalt hopplösa. Barnen blev bra nyfikna och eftersom vi inte förstod varandra ett enda dugg så blev det lite smålustigt ibland :P
.
Dock så tror jag att huset har rivits nu och därmed har mitt väggkladd försvunnit :/ Tur att jag sprang omkring med kamera redan då.

.