Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Vantförsök nr2 - Halvvantar

Ett par halvvantar blev klara förra natten och jag är lite småglad över att jag lyckades få dem lika stora :) Mycket på grund av att jag lärde mig från förra gången att man borde anteckna exakt vad man gör, så man slipper sitta och räkna maska för maska efter första vanten. Funderar även på att sy fast en liten grå blomma av garn vid sidan av vantarna, men eftersom jag misstänker att det möjligtvis är mera en herrstorlek än en damstorlek (de är litelite för stora för mig) så vore det kanske inte så passande. Får se.


(pssst, köp vantar av mig?)

Garnfynd på hemmaplan

Skulle leta fram ett särskilt nystan till något jag höll på med och det slutade med att jag rotade fram garn från alla håll och kanter i lägenheten. Kom fram till att jag inte behöver skaffa mer på EVIGHETER. Det får mig att tänka efter en aning; är djävulen som sitter på min vänstra axel köpgalen? Kanske.

Panduropaket

Beställde bl.a fimolera från panduro i veckan som varit och när jag kom hem från Jönköping igår så hittade jag ett avi på dörrmattan. Yay. Tyvärr fick jag fel mängd i två förpackningar med ljusgrå fimolera (skulle varit 350g istället för 56g) och skickade iväg ett mail till kundtjänst om deras misstag. Det löste sig så tillslut att jag fick just dessa två förpackningar gratis. Antagligen för att det skulle kosta dem mer att betala frakten tillbaka. Nå, jag är nöjd iaf, trots jag inte fick vad jag ville ha. Panduro är dyrt, men sammarbetsvilliga åtminstonde.

Randig pälsväska på G

Jag har suttit och skissat på en vinterklänning och tänkte göra en matchande väska till, för att både se om garnet jag valt kommer passa och för att ha något att göra tills skissen är klar. Har två olika garner till detta, ett pälsgarn som heter LAS VEGAS och så min favorit Freja. Har ännu inte bestämt ifall botten bara ska sys ihop eller om jag ska sticka en rund botten till den så det blir mer som en "påsväska". Ska klura. Vännen T ville ha en liten vit pengapung med svart kant i detta garn, så det blir nog till att hamstra på sig mer nystan i vilket fall som helst :D

Dagens garnskörd

Ehum. Jag får tydligen stundtals för mig att jag är rik och köper mängder med garn jag inte ens har hunnit skaffa planer för än. Det här kom på posten idag och jag vet sannerligen inte var jag ska få plats med det någonstans >.< >


Dagens garnskörd

Äntligen fick jag besöka min favoritgarnaffären igen, som ligger i kinna. Som jag har haft abstinens under sommaren! Är helt besviken på min egen hemstad (textilstad och allt) som har stor brist på något ordentligt i garnväg. Sämst. Så nu ska det minsann stickas mer vantar, en väska och kanske eventuellt en vinterklänning som jag har skissat på :)

Muffins av cernitlera

Idag har jag och vännerna L och T pysslat med cernitlera (står dock fimolera på förpackningarna, har inte riktigt klurat ut om det är samma sak än...någon som vet?) och jag fick ihop två st färgglada muffins som kan användas som berlocker till diverse saker. Fastnade just för muffins redan i våras och tyckte det var dags att börja nu igen när hösten snart är på intågande och det börjar klia lite extra i fingrarna.

Händer - det främsta verktyget

Är inte våra händer fantastiska, så säg? Så mycket vi litar på dem att de ska klara av vad vi begär och så lite vi faktiskt uppskattar dem. De har oändliga möjligheter. Jag gillar mina händer skarpt... utan dem skulle jag inte kunna skapa och pyssla, så jag är väldigt tacksam att de fungerar som de ska. Så en guldstjärna i kanten för alla kreativa händer där ute :)

Dagens garnskörd

Mer garn! Även detta kom som paket på posten. Börjar få lite problem med vart jag ska göra av allt, för min garnlåda är full och jag har inte fått tag på någon ny än. Tills dess: får nog ta det lite lugnt >.< (och sticka, sticka, sticka).